Намалиха броя на зам. кметовете от 7 на 6, длъжността зам. кмет по сигурността за Българинов отпадна

Намалиха броя на зам. кметовете от 7 на 6, длъжността зам. кмет по сигурността за Българинов отпадна
Публикация   13:20     25 Ян, 2024 /     akcent.bg   /     422

Общинските съветници одобриха новата общинска структура с 32 гласа ЗА, влиза в сила от 1 март

   Във връзка с обсъжданията на предл о жението за одобряване на нова структура и обща численост по КЛ № 40 на постоянните ксімисии към Общински съвет — Русе през месец декември 2023 г. и отложеното предложе -iие за разглеждане на сесията на Общински съвет
Русе на 25.01.2024 г., представям ново :Пиложение 1 към предложението. Налравените промени са свързани с промяна на 6poя на заместник-кметовете от 7 щатни бройки на шест

  Премахва се длъжността заместник-кмет по сигурност и обществен ред, съответно и йерархическата зависимост от него към двете дирекции „Обществен ред, сигурност и защита на потребителите" и ,,дигитализация, информационна и мрежова сигурност", като те остават единствено на пряко подчинение на Кмета на общината.

  В новопредставеното Приложение, предвид описаните в предложението промени във функциите на отделите „Общинска собственост, земеделие и управление на етажната собственост" и ,,Търговия и наемни отношения", се изменя посочената Дирекция „Управление на. собствеността", която след влизане в сила на новата структура се трансформира в дирекция „Общинска и еriжна собственост". Посочената промяна по-ясно изразява новите функции, възложени на дирекцията, а именно: свързани с администрирането и управлението на етажната собственост, наложено както от увеличения обем отговорности на администрадията, предвид измененията на Закона за управление на
етажната собственост, така и предвид ролята на дейностите, свързани с етажната собственост, при изпълнение на проектите за енергийно обновяване на сградния фонд.

  Предвид фактическото обстоятелство, че структурата не може да бъде одобрена с дата 15.01.2024 г. правя и предложение за промяна в датата на влизане в сила на настоящата структура, а именно считано от 01.03.2G24 г.

    Кметът Пенчо Милков предложи да  има:

   зам.-кмет по международни програми и проекти, инвестиции и собственост, като в този ресор ще се концентрират усилията върху проектите.

зам.-кмет по опазване на околната среда и комунални дейности, а транспортът минава към новосъздадената длъжност

  -  зам.-кмет по социални дейности, здравеопазване и транспорт. В тази част бяха и голяма част от изказванията, според което транспортът трябва да бъде към комуналните дейности. Кметът обаче се аргументира, че и според държавата той има социална функция.

   - зам.-кмет по образование и култура и на

    -  зам.-кмет по младежки дейности и спорт. Зам.-кметът Енчо Енчев, който досега отговаряше за  тези сфери, бе похвален, че се е справял перфектно и няма нужда да се правят нови длъжности. Кметът обясни, че културата трябва да бъде изведена организационно с цел  да се създаде Стратегия за развитието. Според него спортът също трябва да бъде отделен акцент.

    - зам.-кмет по устройство на територията допълва структурата заедно със секретаря на общината, който ще има вече много повече ангажименти с местните данъци и такси, бюджета и приходите. Беше изразено и мнение, че е добре да има зам-кмет по финанси, тъй като става въпрос за икономически ресори.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha