Властите в Колумбия заловиха наркоподводница с 800 кг кокаин, предназначен за Европа и Съединените щати. Пакетите са били с изображения на скорпиони и мексикански знамена, а съдържанието им се оценява на общо 27 млн. долара. Случаят е от тихоокеанското крайбрежие на страната.

    При военноморски операции за сигурност и контрол колумбийският флот откри и залови потопяем плавателен съд с дължина близо 15 метра. Екипажът беше съставен от трима мъже и превозваше наркотици към Централна Америка. Уилмър Роа, брегова охрана

   Хората на борда са били арестувани. Това е първата заловена подводница за годината, но далеч не е и единствената. Според властите става дума за малка конфискация, след като миналата година попаднаха на подводници с рекордни количества кокаин, достигащи над 3000 кг.

   Това е и един от предпочитаните начини за нелегален превоз на наркотици, тъй като плавателните съдове обичайно остават незабелязани и могат да бъдат потопени след доставка. Миналата година флотът на Колумбия е заловил общо 30 тона кокаин и над 5 тона марихуана.