Всички 64 училища на територията на област Русе бяха проверени от полицията след сигнал за бомбени заплахи.

Всички 64 училища на територията на област Русе бяха проверени от полицията след сигнал за бомбени заплахи.
Публикация   18:59     23 Ян, 2024 /     akcent.bg   /     242

РУО: Учебният процес през деня се е осъществявал в спокойна обстановка и е преминал безпроблемно

   Всички 64 училища на територията на област Русе бяха проверени от полицията след сигнал за бомбени заплахи. Операцията започна снощи и продължи до рано тази сутрин, за да се гарантира безопасното провеждане на учебния процес в Русенско.

Всички действия по време на операцията бяха съгласувани с областния управител Данаил Ковачев. Учебният процес през деня се е осъществявал в спокойна обстановка и е преминал безпроблемно, като няма ученици, които не са влезли в час, поради заплахата. Това бе потвърдено от началника на Регионалното управление д-р Росица Георгиева пред Ковачев. Тя от своя страна отчете отличната координация между нея и директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Пламен Първанов. 

     „Подобни напрегнати ситуации доказват необходимостта от навременни и синхронизирани действия между институциите не само в града, но и в региона“, отбеляза Ковачев.

    „Благодарение на стиковката между институциите е имало спокойствие сред родителите и учениците“, сподели д-р Георгиева, която определи дейностите на полицията като изключително професионални и съответно осигуряващи безопасността на учениците.

   Подобна обстановка бе създадена и в други области в страната.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha