Кметът Пенчо Милков към журналиста Румен Николаев: Благодаря, Благодаря, Благодаря!

Кметът Пенчо Милков към журналиста Румен Николаев: Благодаря, Благодаря, Благодаря!
Публикация   13:47     23 Ян, 2024 /     akcent.bg   /     1085

Идейният инициатор на "Заедно да спасим децата и Русе от дрогата" получи Златна значка на кмета на Община Русе

  Снимки: Иво БОТЕВ

  Ако някой все още не е разбрал защо автори като Йовков и Елин Пелин са сред класиците в българската литература, но всеки един, който е чел разказите "Песента на колелетата" и "Косачи" би разбрал  това, което със създаването и осъществането на Инициативата "Заедно да спасим децата и Русе от дрогата" съм решил, че е важно нещо да направя и оставя на хората и на болното ни общество.

   Себапът на Сали Яшар и приказката на Благолажа са доказателство за непреходното, което задължително намират продължение и получават нов живот у онези, които човечността и достойството са се съхранили.

                                                                                                                                                       Румен НИКОЛАЕВ

    Благодаря, Благодаря, Благодаря! Така кметът Пенчо Милков се обърна към журналиста Румен Николаев, след като му връчи почетния символ златна значка „Русе" за успешната ангажираност в създадената по негова идея Инициатива "Заедно да спасим децата и Русе от дрогата".

  Милков изрази удовлетворение от активността и постигнатото в рамките на една година в превенцията и борбата с наркотичните вещества. Кметът заяви, че поощрява широкият спектър на обществени ангажираности извън преките журналистически ангажименти, които Николаев има.

  От своя страна журналистът и собственик на сайта Акцент.БГ благодари за признанието, което кметът Милков прави, както и на екипът доброволци в лицето на началникът на РУО д-р Росица Георгиева, Алисе Муртезова МБАЛ "Медика",  Таня Тончева РЗИ, Красимира Николаева Общински младежки дом, Десислава Лясова Общински съвет по наркотични вещества, Антоанета Ябанозова БЧК.

  Най-важното, което всеки един трябва да разбере в този град е, че имаме един много сериозен и разрастващ се проблем, на който няма да можем да се противопоставим, ако не сме Заедно. Така заедно в Инициативата за тази една година екипът, както и много други представители на различни държавни институции успя да даде повече гласност за съществуването на проблема и да намери подходящи начини за него да узнаят повече ученици и най- вече родители.

   Кметът Милков обеща още по-голямо съдействие за осъществяване на събитията, които се арганизират от Инициативата, в това число и част от концертите на банди, които младежите харесват, да бъдат посветени на това успешно начинание.

   Николаев подчерта, че Инициативата се организира и провежда напълно на доброволчески начала, без финансова изгода, без проекти или кампании. За да има някакъв успех, то превенцията срещу дрогата трябва да е постоянен ангажимент на цялата общественост, каза още журналистът.

  Дори и няколко деца да бъдат спасени и да могат да кажат НЕ, на наркотиците, това усилие си заслужава.

„Да създадеш обществена кауза, която да обедини толкова много хора, заслужава да бъде оценено подобаващо. Чрез този почетен знак искам да изкажа не само моята благодарност, но и тази на много русенци, както и на всички организации и обществени и държавни структури, които бяха привлечени към инициативата“, каза кметът в обръщението си към журналиста.

   Тази Инициатива се превърна в кауза за мен, защото има различни инициативи, фондации, кампании, зад които стоят хора с истински житейски проблеми, но модерната синтетична дрога превръща за месеци децата в инвалиди, а някои направо в ходещи трупове.

  Дори д-р Светослав Иванов, шеф на отделението за наркозависими към Центъра за присихчо здраве, който в началото е гледал доста недоверчиво на начинанието, което Николаев е подел, призна пред кмета и изрази професионалното си удовлетворение, че идеята се е указала устойчива във времето.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha