Неделя, 28 Април 2024

До 15 февруари е отворен прием по две интервенции за лозаро-винарския сектор

До 15 февруари е отворен прием по две интервенции за лозаро-винарския сектор
Публикация   07:53     22 Ян, 2024 /     akcent.bg   /     559

От интервенциите в лозаро-винарския сектор отпадна първоначално заложената "Насърчаване на винения туризъм"

    От днес до 15 февруари 2024 г. е отворен приемът по интервенциите "Инвестиции в лозаро-винарския сектор" и "Инвестиции в екологични съоръжения" в лозаро-винарския сектор от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023 - 2027 г., съобщиха от Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ).

   За първи път в лозаро-винарския сектор са допустими инвестиции в екологични съоръжения. 

   По интервенция "Инвестиции в лозаро-винарския сектор" общият бюджет е 49 256 897,32 лева от Европейския фонд за гарантиране в земеделието (ЕФГЗ) за периода 2024 - 2026 г. 

   По интервенцията за инвестиции в екологични съоръжения общият бюджет е 12 137 236,17 лева от Европейския фонд за гарантиране в земеделието (ЕФГЗ) за периода 2024 - 2026 г.

   Кандидатите по интервенциите в лозаро-винарския сектор подават документи за финансова подкрепа единствено чрез Системата за електрони услуги (СЕУ) на Държавен фонд "Земеделие" с квалифициран електронен подпис (КЕП).

    От интервенциите в лозаро-винарския сектор отпадна първоначално заложената "Насърчаване на винения туризъм". Причината за нейното отпадане от Стратегическия план е, че съгласно европейското законодателство допустими бенефициери могат да бъдат само признати междубраншови организации в сектора, каквито към настоящия момент в България все още няма. Бюджетът, планиран за тази интервенция, беше прехвърлен към интервенция "Инвестиции в екологични съоръжения".

/ВЙ/



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още