Събота, 27 Април 2024

В АГ отделението на УМБАЛ ,,Канев“ изпратиха 2023 г. с 964 родени бебета

В АГ отделението на УМБАЛ ,,Канев“ изпратиха  2023 г. с 964 родени бебета
Публикация   11:50     21 Ян, 2024 /     akcent.bg   /     846

Най – голямото бебе е родено с тегло 4740 гр., а най – малкото – с тегло 600 гр. И двете са момчета

   Отделение „Акушерство и гинекология“ на Университетска болница „Канев“ изпрати 2023 г. с 964 родени бебета, т. е. с 82  по – малко от предходната година, което не е изненадващо на фона на намаляващата раждаемост в страната.

   Както през последните години, така и през 2023 г. проплакалите момчета са повече -508, а момичетата -  456. Двойна радост в дома са посрещнали   21  семейства.

   Най – голямото бебе е родено с тегло 4740 гр., а най – малкото – с тегло 600 гр. И двете са момчета.

   Най- младата родилка през 2023 година е едва на 14 години.

   От родилите чужди гражданки при нас доверие са ни гласували майки от Украйна, Филипини, Сирия, Румъния, Швеция и Нидерландия.

  

След ограниченията от Ковид пандемията расте броят на желаещите татковци да присъстват на раждането на своите деца. В АГ-комплекс вече са осигурени необходимите условия за предоставяне на тази услуга.

    В АГ-комплекс бяха подновени форматите Отворени врати и „Училище за родители“ с нови, актуални и интересни теми, упражнения и демонстрации подготвени от акушерки от отделение „Акушерство и гинекология“.

   В структура „Родилно“ отваря врати „Стая за кърмене“, където на майките ще се предоставят индивидуални консултации за кърмене и грижи за бебето.

   През  2024 год. сме подготвили и редица други проекти и иницативи насочени към женското и детското здраве.

  По случай днешния празник на Родилната помощ, поздравяваме всички колеги - акушер – гинеколози, акушерки, неонатолози, анестезиолози, медицински сестри и санитари от екипите, посветили живота си на най-ценото – раждането на новия живот.

   Бъдете здрави и благословени!

 

Тагове : Канев , родилки ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още