Събота, 27 Април 2024

Заловиха 37- годишен с плик с трева в якето при полицейска проверка

Заловиха 37- годишен с плик с трева в якето при полицейска проверка
Публикация   17:57     19 Ян, 2024 /     akcent.bg   /     371

От два месеца без документи при проверка шофьор отказал тест за наркотици

    37-годишен мъж се разследва за притежание на наркотици от служители на Второ РУ. При обход по ул. Никола Петков в Русе, в района до бл. „Димитър Дончев“, екип на Второ РУ е извършил проверка на 37-годишен мъж от Русе. В хода на полицейските действия е станало ясно, че той носи полиетиленово пликче със суха тревна маса в джоб на якето си. Случаят е документиран и по него е образувана преписка по описа на Второ РУ, за престъпление по чл. 354а ал. 1 от НК.

   Бързо производство е образувано срещу водач на автомобил без книжка, който отказал и проверки за наркотици. На 17 януари около 22:40 часа на бул. Липник в Русе служители на Второ РУ и пътна полиция са извършили проверка на лек автомобил „Шкода“, управляван от 35-годишен мъж, който не е предоставил на униформените свидетелство за управление на МПС. При последвала справка е изяснено, че е неправоспособен водач от 23 ноември миналата година.

   Имало е съмнения, че мъжът е употребил наркотични вещества, но той е отказал да бъде тестван с техническо средство. Издаден му е талон за медицинско изследване, но е отказал да даде и проби в болницата.

   Случаят е документиран и по него е започнато бързо производство за престъпления по чл.343б, ал.6  от НК и по чл.343в ал.1 НК.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още