Събота, 27 Април 2024

Пенчо Милков почете Бабинден на благотворително събитие на Съюза на пенсионерите - регион Русе

Пенчо Милков почете Бабинден на благотворително събитие на Съюза на пенсионерите - регион Русе
Публикация   16:53     18 Ян, 2024 /     akcent.bg   /     406

   Изложба с благотворителна цел „От раклата на баба” беше организирана днес във фоайето на Доходното здание от Съюза на пенсионерите - регион Русе. Поводът е традиционния български празник Бабинден. Събитието бе уважено от кмета на Русе Пенчо Милков.

   „Отбелязването на този празник ни напомня за важността на семейството, традициите и обичаите. С вашата грижа успявате да предадете нашата култура и история на следващите поколения. Благодаря ви за посветеността към запазването на този красив обичай, както и за това как да поддържаме и обичаме традициите, които са неизменна част от националната ни идентичност“, каза Пенчо Милков.

   Председателят на Съюза на пенсионерите - регион Русе Мария Савова пожела здраве и дълголетие на участниците в благотворителната изложба.

   Представени бяха плетива, изработени от сръчните ръце на пенсионерите. Те ще бъдат дарени на възрастните хора от дом „Възраждане“.

    В празника се включиха и децата от ОбДЦКИ – Русе и възпитаници от Национално училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов", а пенсионерският клуб и читалището от кв. Средна Кула пресъздадоха традиционния ритуал “бабуване”.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още