Гюнер Тахир: Доган прави кризисен пиар, Пеевски не е член на ДПС

Гюнер Тахир: Доган прави кризисен пиар, Пеевски не е член на ДПС
Публикация   13:00     07 Ян, 2024 /     akcent.bg   /     374

В нашите листи на избираеми места през 90-те се появиха имена, които не са от тази партия. Това бяха корпоративни кандидати.

    Изявлението на почетния председател на ДПС Ахмед Доган е кризисен пиар. Това заяви бившият зам.-председател на ДПС Гюнер ТахирДуализмът, който Доган вкарва в ДПС, няма да доведе до подобрение в партията, посочи той.  Джевджет Чакъров и Делян Пеевски не са доказали организаторски качества през годините, затова Доган може да предложи трети съпредседател, който да отговаря за организационните въпроси, смята той

       Ето какво още каза Гюнер Тахир:

   За изявлението на Доган мога да кажа, че това е кризисен ПР на ДПС. Пробва се да оправи кашата, която сам забърка. Джевдет Чакъров тежи много повече от Делян Пеевски и като интелект, и като спокойствие и подкрепа в партията. Пеевски превъзхожда Чакъров само с милионите, които има. Джевдет Чакъров не е от основателите на ДПС. Той се появи седем години по-късно, а не седем дена. Излезна през задния вход на една конференция. Доган го вкара извън листата с избраните делегати. Това не е човек, който е стигнал до най-високото ниво в ДПС по нормалната стълбица. По моя информация той преди това е бил член на БКП и БСП.

   Кой направи партията корпоративна и платена? Самият Доган. В нашите листи на избираеми места през 90-те се появиха имена, които не са от тази партия. Това бяха корпоративни кандидати. 

   Ако говорим в партиен аспект Ахмед Доган е по-силен от Пеевски. Той е външно тяло, Йордан Цонев също. Аз не съм сигурен, че Делян Пеевски е член на ДПС. Никой не знае той към коя структура е. В ДПС това не е прецедент. А иначе той е председател на ПГ. Не бих се изненадал, ако до самата конференция на 24 февруари да се появи и трети кандидат за съпредседател, който Доган да сметне, че също трябва да е там. Например от Североизточна България откъдето идват повечето гласове в ДПС нямат представител и една Филиз Хюсменова може да е такъв кандидат.

   Преди години в началото на 90-те Доган ни казваше, че тази партия е проект и, че тя за определени години ще си изиграе ролята и ще престане да съществува или ще е преформатира. Сега е това време и е въпрос кое от двете ще се случи.

   Едната версия за Мустафа Карадайъ е, че стои по цял ден при Ахмед Доган за да покаже колко му е верен и затова не ходи в Народното събрание. А другата версия е, че се крие в Турция някъде. Не се знае коя е вярната. 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha