23-годишният Александър Георгиев бе късметлията, извадил кръста на Богоявление в Русе

23-годишният Александър Георгиев бе късметлията, извадил кръста на Богоявление в Русе
Публикация   12:28     06 Ян, 2024 /     akcent.bg   /     1686

Младият финансист завършва образованието си в Лондон и да се завръща да работи в България

   Двайсет и три годишният Александър Георгиев извади кръста от водите на река Дунав на Богоявление в Русе. Кръстът беше хвърлен в реката от Русенския митрополит Наум.

   Общо 12 души се включиха в ритуала. Те бяха на възраст между 19 и 36 години. Температурата на водата бе около осем градуса. Александър Георгиев скача за кръста за първи път.

  

   "Финансист съм. Завърших образованието си в Лондон и реших да се завърна в България. Много млади хора могат да направят същия избор. Не съм скачал досега за кръста. Подготвяхме се около две седмици за днешния ден. Тренирал съм плуване 10 години. Пожелавам много здраве и успехи на всички", каза Георгиев. 

   Преди събитието днес е тренирал във водите на езерото на Текето.

   Той получи халат и 200 лева от кмета на Русе Пенчо Милков, а Русенският митрополит Наум го дари със сребърно кръстче. Областният управител на Русе Данаил Ковачев му подари икона Исус Христос. Александър получи  специални поздравления и от заместник областния управител Георги Георгиев,

На днешната церемония присъстваха още председателят на Общинския съвет академик Христо Белоев, началникът на Военно окръжие I степен – Русе полковник Васил Петров, директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Пламен Първанов, началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева, както и редица представители на държавната и местна власт. В събитието участваха и представители на Военно формирование 42520 – Щръклево, както и Духовият оркестър начело с Димчо Рубчев.

   Стотици русенци присъстваха на Великия Богоявленски водосвет на брега на река Дунав в Русе.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha