Проф. Любомир Георгиев: Личността на Делян Пеевски внесе смут сред членовете на ДПС

Проф. Любомир Георгиев: Личността на Делян Пеевски внесе смут сред членовете на ДПС
Публикация   07:33     06 Ян, 2024 /     akcent.bg   /     401

Хората не са за подценяване, а това се опитаха да направят и елити и журналисти, и американци

Изненада в ДПС беше представянето на Делян Пеевски като единствен лидер на партията, а не толкова това, че ще има двама председатели. Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ проф. Людмил Георгиев, психолог и бивш член на ДПС. Според него обаче това е крачка назад от страна на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Много от анализаторите, които следят процесите в партията изразиха мнение, че това, че се предлага етнически българин ще доведе до смут сред членската маса на ДПС и сред избирателите, каза още проф. Георгиев.

   Според мен обаче нещата са малко по-различни, защото тук не става дума за това, че Пеевски е етнически българин, а за личността му. Струва ми се, че американците подцениха както огромната част от българския народ, така и голяма част от хората в ДПС. Човек, санкциониран от Магнитски не може да направи никаква кариера повече, а особено политическа.

    Хората не са за подценяване, а това се опитаха да направят и елити и журналисти, и американци, каза още проф. Людмил Георгиев. Това възмути всички и отдолу ври и кипи срещу Пеевски, а за да се „замаже положението“ беше издигната и втора съпредседателска кандидатура, категоричен беше той.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha