Понеделник, 6 Май 2024

Бойко Борисов: При ротацията в кабинета няма да има министри на ДПС

Бойко Борисов: При ротацията в кабинета няма да има министри на ДПС
Публикация   17:20     02 Ян, 2024 /     akcent.bg   /     797

    Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че при ротацията на правителството през март, ще бъде спазено споразумението и Мария Габриел ще заеме поста министър-председател. Така Борисов опроверга появилите се информации, че може да стане премиер, предаде БНР.

   Относно смяната на министри бившият премиер коментира, че ще се обсъжда свършената работа от сегашното правителство и тогава ще се вземе решение за промени в кабинета.

   Министри от ДПС няма да има, защото партията е заявила, че няма да участва пряко в управлението, допълни той относно участието на представители на движението в управлението.

   А по повод членството на България в Шенген по суша Борисов заяви, че е оптимист: "С общи усилия – на държавата, на президента включително, можем за няколко месеца да направим така, че българите да ползват и сухопътната граница като шенгенска, зависи само от нас".

   А каква е целта на проверките в данъчните складове на „Лукойл Нефтохим Бургас“, които започнаха митнически служители от вчера?

"Мисля, че проверката е нещо като висша форма на доверие от страна на държавата към тях. Единственото, което сме искали ние, е да не обслужваме интересите на Русия, свързани с такива огромни пари".

   404 млн. лева ще бъдат инвестирани от държавния бюджет за общински проекти в Бургаска област стана ясно още при посещението на лидера н ГЕРБ Бойко Борисов. Средствата са осигурени, а проектите ще бъдат финансирани през следващите 3 години.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha