Понеделник, 29 Април 2024

Божков: Мрежата на Пеевски е по-силна, на Борисов е по-голямата партия

Божков: Мрежата на Пеевски е по-силна, на Борисов е по-голямата партия
Публикация   09:04     21 Дек, 2023 /     akcent.bg   /     843

   Пеевски и Борисов са като сиамски близнаци, те не могат да се развържат. Те имат много общи интереси, много общи бизнеси, много общи кражби. Може формално да се карат пред хората, да си противоречат, но там разделяне няма. Един път единият надделява, друг път другият. Формално, не мога да кажа, кой е по-силен. Мрежата на Пеевски е по-силна, но Борисов е по-голямата партия. Пеевски има едно уникално качество - да омайва хората, да ги купува и след това да ги използва като роби. Това го умее. Да прави схеми и да краде пари също."

   - "Пеевски е най-трудният и най-хлъзгавият член на мафията.... Той не може да създава, той може да съсипва, да прави схеми и да краде."
- "Когато Домусчиев купи телевизията, той я купи с кредити и му трябваха пари да ги плаща. И Влади Горанов каза да отивам и да се разбираме."
   - Пеевски е бил пълноправен партньор в Нова телевизия по времето, в което медията е купена и притежавана от бизнесмена Кирил Домусчиев. За присъствието на Пеевски в притежанието на "Нова телевизия" няма документална следа - такава била ситуацията с всички участия в бизнеси на Пеевски. Пеевски спрял Божков да купи "Нова телевизия": "каза, че тръгва срещу мен и ще стане страшно. После решиха да я дадат на Кирил Домусчиев."

   - "Много е лесно държавата да определи кой да купи телевизията. Казват на собственика: тука трябва разрешение от КЗК, ще кажем, че има натрупване, конфликт на интереси, и няма да разрешим да я придобиете..."
   - На Божков му било дадено ясно да разбере, че трябва да плаща реклама на "Нова телевизия", когато я придобил Кирил Домусчиев, като се задължи с неизгоден договор и за стотици милиони: "Аз мога ли да поискам да подпиша договор, който не може да бъде развален? Мога ли да искам да подпиша договор, в който се казва, че ако някой друг рекламодател, занимаващ се с хазарт, се откаже, аз трябва да плащам и тези пари за неговата реклама? И мога ли да подпиша договор, когато съм собственик на "Левски", да давам реклама на "Лудогорец"?"

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha