Повече от 300 деца от Община Сливо поле получиха подаръци от Дядо Коледа на парти с Веселяците

Повече от 300 деца от Община Сливо поле получиха подаръци от Дядо Коледа на парти с Веселяците
Публикация   16:56     18 Дек, 2023 /     akcent.bg   /     449

Кметът на общината Валентин Атанасов изрази задоволство от масовото участие на децата от цялата община

   Днес в гр.Сливо поле се проведе общинско детско Коледно тържество за над 300 малчугани от детските градини и филиали на територията на общината, както и децата начален курс от трите училища в общината.

   Организатори бяха община Сливо поле и "Народно читалище Христо Ботев 1928 г". Детското тържество в навечерието на Новата година се превърна в хубава традиция и всяка година се провежда в дните преди Коледа. Няма нищо по-хубаво от това да гледаш сияещите лица на тези малчугани, които носят радост и много настроение, каза в обръщението си кметът на общината Валентин Атанасов.

   С много игри, песни, танци,  и изненади аниматорите от "Веселяците" забавляваха децата в слънчевия зимен ден на откритата сцена в центъра на град Сливо поле, а кметът се беше погрижил всяко дете да получи подарък.

  Децата от детските градини на община участваха в нов и модерен прочит на песните за деца. На сцената застанаха приказните герои- еленчето на Дядо Коледа, джуджетата и Снежанка, както и самият дядо Коледа.

  Заедно изпълняваха и музикално коледно килимче с коледни стъпки.

  Много им хареса и играта с фигурката на снежния човек, при която от Веселяците я хвърляха към децата, като всяко едно от тях се стремеше да я хване и да я върне.

  Добре се занимаваха и със своеобразната викторина, при която трябваше да отговарят на популярни за тяхната възраст въпроси.

  И разбира се, най-много се зарадваха и се снимаха за спомен с добрия белобрад старец.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha