Понеделник, 29 Април 2024

Първан Симеонов: ПСА не може да е най-доминиращата фигура в центъра на София. Трябва да бъде изместен

Първан Симеонов: ПСА не може да е най-доминиращата фигура в центъра на София. Трябва да бъде изместен
Публикация   06:21     17 Дек, 2023 /     akcent.bg   /     725

Лъжа е, че българското общество е разделено. Ние сме балансирано, умерено и много мъдро общество, коментира още Симеонов

   Личното ми мнение е, че този паметник не може да е най-доминиращата фигура в центъра на София. Трябва да бъде изместен. България тогава беше от грешната страна на историята и съюзник на Хитлеристка Германия, каза в "Панорама" политологът Първан Симеонов.
    Виждам, обаче, демократични хора, които изпитват наслада от рязането на човешки фигури - това е скандално. Другото скандално е, че всички аргументи срещу този паметник са по-скоро националистически. Не мога да разбера защо либералите се радват на футболни фенове и крайнодесни хора", добави той.

   И похвали хората, които го режат. "Постъпват достатъчно деликатно и достатъчно бързо", коментира той.
Симеонов предложи на мястото на ПСА, например, да бъде издигнат паметник на хан Кубрат.

   "Лъжа е, че българското общество е разделено. Ние сме балансирано, умерено и много мъдро общество. Това не е общество на крайности, това е общество, което балансира Изтока и Запада. Имаме отворено сърце към Изтока и това е наше предимство. Има и крайности, но те набъбнаха при войната в Украйна. Разделени изглеждаме през лупата на социалните медии. Политическият елит не трябва да създава разделение в името на конюнктурни цели", коментира още политологът.

 

 
 


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha