Понеделник, 29 Април 2024

Мъск: Разнообразие, справедливост и приобщаване са пропагандни думи

Мъск: Разнообразие, справедливост и приобщаване са пропагандни думи
Публикация   06:06     17 Дек, 2023 /     Елена Илиева   /     602

„Това е морално неправилно както всяка друга форма на расизъм и сексизъм“, написа още Мъск в Х

    Изпълнителният директор на автомобилопроизводителя Tesla определи разнообразие, справедливост и приобщаване като „пропагандни думи“ въпреки усилията на собствената му компания за насърчаване на подобни инициативи, съобщава Bloomberg.

   Милиардерът е най-големият акционер в Tesla – компания, която се хвали с това, че по-слабо представени обществени групи съставляват мнозинството от работната ѝ сила в САЩ. От производителя на се отговорили на запитване за коментар във връзка с изказването на Мъск, направено на платформата Х, която той притежава.

   „Това е морално неправилно както всяка друга форма на расизъм и сексизъм“, написа още Мъск.

   Tesla публикува своя първи доклад за разнообразието, справедливостта и приобщаването през декември 2020 г. Наскоро усилията в тази посока бяха включени в годишен доклад на компанията.

   „Гордеем се, че сме компания с мнозинство малцинства с голямо представителство на служители от общности, които дълго време се затрудняват да пробият историческите спънки пред равните възможности в САЩ“, се казва в годишния Impact Report на компанията за 2022 г.

   Тesla провежда мероприятия за наемане на работа, насочени към жени и студенти от чебни заведения, където исторически учат афроамериканци и институции, обслужващи латиноамериканци, както и няколко вътрешни събития по повод многообразието на служителите си.

   През февруари 2022 г. Калифорнийската агенция за граждански права заведе дело срещу Tesla за расизъм от името на афроамериканци работници във фабриката на компанията във Фримонт. През септември Федералната комисия за равни възможности за заетост също заведе дело срещу Tesla за подлагане на нейни служители афроамериканци на „расов тормоз“.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha