Официално бе открит завършеният строителен обект ,,Реконструкция на ВиК мрежи в Централната градска част, гр. Русе“

Официално бе открит завършеният строителен обект ,,Реконструкция на ВиК мрежи в Централната градска част, гр. Русе“
Публикация   14:21     15 Дек, 2023 /     akcent.bg   /     455

   Отбелязва се успешното завършване на строителните дейности на предпоследния обект в рамките на проекта, каза при откриване на церемонията Невена Ганчева, специалист „Комуникации“ при ВиК − Русе. Обхватът на предвидената за реконструиране мрежа предполагаше работата да се извърши в централната част на града, където в продължение на месеци придвижването беше затруднено. Затова бяха отправени и благодарности към жителите и гостите на Русе за търпението, което проявиха.

   В рамките на строителните дейности е извършена реконструкция на около 22 км водопроводи и близо 3 км канализационни тръби. С  извършените строителни дейности ще се подобри качеството на водоподаването и ще се ограничи броят на авариите по мрежата.

 Д-р инж. Малин Бирков, главен инженер на „ВиК“ ООД – Русе, отбеляза, че с тази церемония се открива един от етапите от мащабния проект, който ВиК - Русе реализира. „Строителството в центъра на града разбираемо създаде проблеми на русенци. Но от друга страна, благодарение на този проект е подменена една значителна част от водопроводната мрежа, част от  която е строена преди 110 години. Русенци ще получат по-добро качество на услугата, намаляване на броя на авариите, както и намаляване на загубите на вода“, посочи още инж. Бирков.

    Инж. Бирков благодари и на служителите на ВиК − Русе, които със своето участие при изграждането на водопроводни връзки допринесоха за бързото реализиране на проекта.

   Представителят на изпълнителя на договора за инженеринг  Николай  Стоянов допълни, че са изградени 570 водопроводни отклонения и 150 сградни такива. Приключилите строителни дейности са извършени върху 56 улици в централната градска част. Той подчерта, че успешната работа е в резултат на екипната работа, като подчерта особената заслуга на инж. Бирков, на инж. Друмев (ръководителя на производствения отдел на ВиК дружеството) и на всички, които са съдействали, които са били денонощно на разположение и са работили съвместно. Стоянов допълни, че по време са строително-ремонтните работи не е допусната трудова злополука, което той отдаде на строителния надзор и на организацията, създадена от Община Русе.

   Обектът бе открит с тържествен водосвет за здраве и безаварийна експлоатация, отслужен от отец Искрен от Русенската света митрополия.

                                 

Тази публикация е създадена в рамките на проект „Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД − Русе“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Кохезионния фонд на ЕС и националния бюджет чрез Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г“. Проектът е съфинансиран от Европейските структурни и инвестиционни фондове на ЕС от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ Цялата отговорност за публикацията се носи от бенефициента „ВиК“ ООД − Русе и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОПОС 2014-2020 г.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha