Четвъртък, 9 Май 2024

В Русенския университет се проведе благотворителен коледен базар под надслов Дарение „Зрение"

В Русенския университет се проведе благотворителен коледен базар  под надслов Дарение „Зрение
Публикация   06:22     11 Дек, 2023 /     akcent.bg   /     419

Със събраните средства младите ентусиасти ще подкрепят каузата на Lions club north за закупуването на авторефрактометър

   Във фоайето на Централния корпус на Русенски университет „Ангел Кънчев" беше открит благотворителен коледен базар под наслов Дарение „Зрение". На него бяха изложени изделия, които са изработени и дарени от студенти и организации, подкрепящи събитието.

   Базарът бeше иницииран от студенти в 4 курс от Факултет "Бизнес и мениджмънт", специалност "Социални дейности", в рамките на обучението по дисциплината „Разработване и управление на проекти в социалната сфера" с преподавател доц. д-р Даниела Йорданова.

   Благотворителното събитие бе открито от академик Христо Белоев, дтн, DHC, mult.,  в присъствието на академичното ръководство на университета, начело с новоизбрания ректор на висшето училище  - проф. д-р Пламен Кангалов.

   Със събраните средства младите ентусиасти ще подкрепят каузата на Lions club north за закупуването на авторефрактометър. С апарата ще се провеждат ежегодни очни прегледи на академичната общност. Това ще позволи ранното откриване и предприемането на навременни мерки при установяване на зрителни увреждания. Наред с това ще се промотира значимостта от провеждането на редовен очен скрининг при офталмолог.

   Предвижда се да се закупят и очила за хората с констатирани силно изразени зрителни увреждания.

   Благотворителният коледен базар бе организиран под егидата академик Христо Белоев, дтн, DHC, mult. съвместно с клуб „Проектни мениджъри", ръководен от доц. д-р Даниела Йорданова и с любезното съдействие и финансиране от Студентския съвет при Русенския университет.  

  На организаторите на благотворителното събитие бе връчен поздравителен адрес от името на Пенчо Милков, кмет на Община Русе. Сред официалните гости на откриването бяха зам.-кметовете на Община Русе  Енчо Енчев и Димитър Недев.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още