Неделя, 28 Април 2024

Цветът на 2024 година според Pantone

 Цветът на 2024 година според Pantone
Публикация   06:34     09 Дек, 2023 /     akcent.bg   /     514

Експертите от Pantone Color Institute определиха цвета Peach Fuzz, който ще дава новите хоризонти на модния бизнес.

   Стана ясен цветът на 2024 г. Експертите от Pantone Color Institute определиха цвета Peach Fuzz, който ще дава новите хоризонти на модния бизнес.

Навършват се 25 години от инициативата на Pantone „Цвят на годината“, съобщи CNN.

   Всяка година експертите проучват модните подиуми, тенденциите в интериорния дизайн, моменти от попкултурата и човешката

   Peach Fuzz е лек, плодов, внушаващ усещане за мир и спокойствие.

   „Преминаваме през много сътресения в живота си и имаме нужда от цвят, който да е грижовен“, обяснява специалистът по цветове на Pantone Лейтрис Айзман.

„Това е топъл и уютен нюанс. И е много приятен. Смятаме, че в момент като този тактилността е наистина важна – да докосваме другите хора и да ги събираме в домовете си.“, допълва експертът. Прасковените тонове са неизменна част от модните подиуми за пролет-лято 2024, особено в Милано, където водещи са италиански къщи като Gucci, Jil Sander и Sportmax, пише CNN.

   На афтърпартито на Vanity Fair за наградите „Оскар“ през март тази година Хилари Дъф носеше рокля в прасковен цвят на Dolce & Gabbana. Малко след това Ума Търман присъства на наградите Women Making History Awards в рокля от габардин Prada за есен-зима 2023 г. в същия цвят.

   Но процесът на проучване за избор на цвят е кумулативен и не е достатъчно просто да се разгледат последните итерации на нюанса, казва Айзман.

 

Тагове : цвят , мода , Peach Fuzz ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha