Радан Кънев: Сестрински на ,,Възраждане,, популизъм в Австрия и Нидерландия ни спира за Шенген

Радан Кънев: Сестрински на ,,Възраждане,, популизъм в Австрия и Нидерландия ни спира за Шенген
Публикация   04:31     06 Дек, 2023 /     akcent.bg   /     455

"Няма никаква формална или законова причина да бъде отказано приемането на България и Румъния в Шенген".

"Няма никаква формална или законова причина да бъде отказано приемането на България и Румъния в Шенген". Това заяви евродепутатът Радан Кънев.
   По думите му причина са вътрешнополитическите процеси в Австрия и Нидерландия, върху които не можем да влияем.

   "Премина етап на парламентарна криза в Нидерландия. За съжаление там първа политическа сила е партията на г-н Вилдерс, която използва откровена и изключително вулгарна антибългарска и антирумънска риторика в предизборната си кампания. Г-н Вилдерс използва "българин" като обида в рамките на своите популистки послания", каза той в ефира на БНТ. 

  "В Австрия, където догодина също предстоят избори, сестринската партия на г-н Вилдерс - "Партията на свободата", води в социологическите проучвания, което изключително изнервя управляващите в момента партии", каза още Кънев.

  "И двете партии са сестрински на г-н Костадинов и "Възраждане". Ако него не го обиждат на българин, може би има повече информация. Но ние сме заложници на доста бързорастящата вълна на популизъм в Австрия и Нидерландия".

  Кънев определи поредното предложение за смяна на крайния срок за дерогацията на "Лукойл" като "евтина партизанска злоупотреба" с ключова национална тема.

   "Тук трябва да влезе стратегически международен инвеститор", посочи евродепутатът.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha