Четвъртък, 22 Февруари 2024

Държавата ще прави анкета как да се казва магистралата от Русе до Търново

Държавата ще прави анкета как да се казва магистралата от Русе до Търново
Публикация   17:16     05 Дек, 2023 /     akcent.bg   /     147

„Янтра" е едно от възможните имена на бъдещата магистрала.

 

   "Основната цел, която трябва да си поставим е по-добро взаимодействие между редицата държавни институции, които отговарят за управлението на кризите. Това заяви регионалният министър по БиТиВи.

   За да изчистим пътищата е необходимо те да са относително сухи, да е спрял снега, и да са чисти от тежък трафик. Това означава, че трябва да се въвеждат превантивни мерки за спиране на тежкотоварния трафик поне временно, за да се даде възможност да бъдат почистени пътищата", каза още министърът.

   "Имаше проблеми, свързани с недостатъчна техника, неотговаряща на предвидената в договорите в няколко области. Основните проблеми бяха в Плевенско и Врачанско. Те са свързани с интензивния трафик - заради изграждането на магистралата между Ботевград и Мездра от там минава целият тежкотоварен трафик. Някои били декларирали, че разполагат с определена техника, но в най-тежките дни на кризата пуснали недостатъчно", коментира той. 

   "Санкции ще има. Навсякъде, където има констатирано неизпълнение на договорните отношения. Те се налагат на месечна маса, всеки месец се извършва калкулация на изпълнените дейности", увери Цеков

   България безкрайно е закъсняла с изграждането на трасето Русе-Велико Търново, като е безкрайно необходима свързаността на обществото със Северна България. За избора на име на магистралата ще се проведе анкета, съобщи Андрей Цеков. „Янтра" е едно от възможните имена на бъдещата магистрала.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha