Сряда, 28 Февруари 2024

Какво висше да учите у нас за най-високи заплати (Топ 50, списък)

Какво висше да учите у нас за най-високи заплати (Топ 50, списък)
Публикация   08:48     02 Дек, 2023 /     akcent.bg   /     434

   6469 лева - толкова е средният месечен облагаем доход на завършилите "Информатика и компютърни науки" в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

   Това показват данните от новото 13-о поред издание на Рейтинга на висшите училища в България, което бе представено днес. Информацията е в интернет базираната платформа https://rsvu.mon.bg.

   В топ 5 на най-високите заплати според дипломата влизат и "Информатика и компютърни науки" в Нов български университет - 5767 лева, Военно дело във Военна академия "Георги Стойков Раковски" - 5745 лв., "Информатика и компютърни науки" в Американски университет в Благоевград - 4918 лв. и "Администрация и управление" в Американския университет в Благоевград - 4837 лева, предаде "24 часа".

   Рейтинговата система сравнява представянето на 51 висши училища в рамките на 52 професионални направления на основата на десетки показатели, измерващи различни аспекти на учебния процес, научната дейност, учебната среда, предлаганите социално-битови и административни услуги, престижа и регионалната значимост на висшите училища, както и реализацията на завършилите на пазара на труда.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha