Събота, 27 Април 2024

Етеричните масла и производството на „ESSENCES BULGARIA” дискутираха хо време на Българо- румънската смесена комисия

Етеричните масла и производството на  „ESSENCES BULGARIA”  дискутираха хо време на Българо- румънската смесена комисия
Публикация   19:48     29 Ноемв, 2023 /     akcent.bg   /     549

   Една от водещите български компании в сферата на производството на първокласни етерични масла и флорални води  „Essences Bulgaria” представи своите продукти по време на провелото се днес заседание на Съвместната българо-румънска работна група. Срещата се проведе в Зала 1 на Областната администрация и бе водена от заместник областния управител Георги Георгиев. „През годините тази комисия доказа, че има потенциала да донесе ползи и взаимно изгодни резултати за двете страни, защото тя създава основа за продуктивно и дълготрайно сътрудничество. Обмяната на опит, укрепването на търговските взаимоотношения и решаването на общите предизвикателства са ясен знак за постигнатото до момента и желанието ни да продължим напред заедно при осигуряването на по-добри условия за заетите в агросектора от България и Румъния“, каза Георгиев. Той подчерта, че ключът към успеха на комисията е, че заявеното по време не срещите не остава само като част от поредния протокол на поредното заседание, а напротив то намира приложение веднага.

   „Essences Bulgaria” е семейна фирма, която вече има повече от 10-годишна история. В продуктовия си асортимент компанията има над 60 вида продукти, като всички от тях отговарят на най-високите международни стандарти за качество и изисквания за чистота и натуралност. Част от тях са предназначени за директна консумация, но по-голямата част са с козметична насоченост. Техните продукти се произвеждат от контролирани биологично култивирани растения при съблюдаване на най-строгите екологични и етични норми. „Радостта, вдъхновението и любовта, които съпътстват нашият трудов процес могат да бъдат открити в аромата и здравните ползи на всеки един от нашите 100% натурални продукти“, сподели собственикът и управителят Павлина Мидендорф. „ При съблюдаване на тънкостите на правилният избор на посадъчен материал, максимално адаптиран към конкретните почвени и климатични условия, ние постигаме блестящи резултати.

Семейната компания има и добре развита дистрибуторска мрежа и съответно ефективно складиране в България и Германия, като по този начин се цели гарантиране на експресна доставка и в двете страни. Освен това крайните им клиенти могат да се възползват от условията на доставка на Amazon чрез платформите на Амазон за Европа и САЩ. От фирмата предлагат дифузери, флорални води, базови масла и дори мед. Също така „Essences Bulgaria” успешно ръководи биосертифициран лицензиран овощен разсадник за биологично производство Walnuts Bulgaria на посадъчен материал − облагородени орехови фиданки и разсад

Сред гостите на съвместната комисия бяха, заместник-председателят на Окръжния съвет в Гюргево Кристиян Анкулеску, директорите на Областна дирекция „Земеделие“ в Русе Владимир Тедески, на Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ Красимир Георгиев, на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Юлиан Йорданов, Деница Гаджева, която е главен експерт в Националната служба за съвети в земеделието, както и редица експерти от румънските земеделски служби, а също и земеделци от северната ни съседка.

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още