Кога социалните медии значат повече от традиционните?

Кога  социалните медии значат повече от традиционните?
Публикация   21:49     29 Ноемв, 2023 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     857

Приказката "според Иванчо и кафето" е повече от актуална по отношение на това не къде, а кой публикува

   Уважаеми г-н Милков, кмет на Община Русе,
 искам да поднеса извиненията си за публикуваното "невярно съдържание" в сайта Акцент.БГ, като изрично подчертая, че по никакъв начин не е търсена сензация или злонамерено представяне на информация, свързана с община Русе.
    Това, което съм направил, е че съм публикувал информация на Велизар Павлов- професор, декан на факултет Природни науки и образование в Русенския университет.
   Длъжността му, а и опитът му не предлоложиха за мен, че може да публикува невярна според твърденията на текста, изпратен от PR отдела на Община Русе и по-конкретно- от лицето Иван Стефанов. Не става ясно кой е авторът на това "Право на отговор", но в никакъв случай не е написано коректно.
  В текста, публикуван в сайта "Акцент.БГ" е посочен източника на информация, който странно в правото на отговор не е написан.
 
   Г-н Милков,
    Вие също ползвате активно социалната мрежа "Фейсбук", като в различни коментари също понякога се оспорва написаното от Вас /не е важно толкова това в случая, но ако и както се твърди в правото на отговор има "невярна информация". Странно е наистина, че не се споменава първоизточника на тази "невярна" информация, а се търси единствено и само от преносителя, представена с лице на авторът, без да е търсена сензация или злепоставяне.
   Друг е въпросът за редица пропуски на част от хората, които работят в PR отдела на Общината. Въпреки че още преди 4 години с Ваша подкрепа успяхме да накараме съставителите на текстовете да се подписват, то това отдавна вече не се прави.
  Ще Ви дам и пример за проведената миналия четвъртък Кръгла маса по случай Една година от създаването на Инициативата "Заедно да спасим децата и Русе от дрогата". В нея участие взеха зам. кметът Енчо Енчев и отще няколко служители на община Русе. В началото имаше и представител на PR отдела на Община Русе. Въпреки това срещата не беше отразена до следващия ден, а материал бе публикуван на страницата на Община Русе на следващия ден.
  Бях наистина много изненадан, че този текст не бе изпратен до медиите, а вероятната причина бе, че съвършено много си приличаше на този, изпратен от Областна асминистрация.
 

    Във връзка с публикувана информация с невярно съдържание в онлайн изданието „Akcent.bg“, базирана на фейсбук публикация, относно стойността на подадени проекти от местната администрация към Министерството на финансите за разработване на проектобюджета за 2024 г....

  ... Община Русе е подала приоритетните си обекти за финансиране от държавен бюджет 2024 на база на официално получено писмо от Министерството на финансите на 21 ноември, разпратено и до всички останали общини в страната. В рамките на няколко часа те, както и Община Русе, трябваше да реагират с предаване на проекти. В писмото са посочени ограничения по отношение на допустимите обекти за финансиране, както и пределния праг от 16 млн. лв. за общини в първа категория. Община Русе се е съобразила с тези параметри и е подала за одобрение първоначално 6 обекта за финансиране за почти 16 млн. лв. Впоследствие от финансовото министерство са одобрени 4 обекта  на обща стойност 11 997 218 лв., а не изнесените в публичното пространство 5 905 900 лв.

 

Velizar Pavlov  -    професор, декан на факултет Природни науки и образование  в Русенски университет

https://www.facebook.com/profile.php?id=1189924682

    Здравейте, приятели и съграждани!
Обещах да Ви информирам.
При рамка 50 млн. лв. (определя се съгласно чл. 108 (4) от Закона за бюджета), община Русе е подала само 4 проекта
на обща стойност 5 905 900 лв. за финансиране от Националния бюджет 2024:
1. „Преустройство и реконструкция на Художествена
галерия - Русе, в т.ч. въвеждане на мерки за енергийна ефективност“ - стойност 3 560,4 хил. лева
2. „Изпълнение на мерки за енергийна ефективност в
публична сграда за административно обслужване в
Община Русе“ - стойност 1 165,5 хил. лева
3. "Изпълнение на мерки за енергийна ефективност и
ремонт на спортен комплекс Ялта" - стойност 780,0 хил. лева
4. "Изпълнение на мерки за енергийна ефективност и
ремонт на спортен комплекс Локомотив" - стойност 400,0 хил. лева. (поне да беше предвидена цялостна реконструкция и модернизация на спортен комплекс Локомотив)
 
    Приемам този списък като липса на идеи и административен капацитет. За сравнение, община Иваново е подала проекти на обща стойност близо 10 млн. лв. (9 976 300 лв.), Перник 35 млн. лв., Габрово 20 млн. лв. и т. н.
Прави впечатление че за над 44 млн. лв. не са подадени проекти. Липсват проекти за финансиране на проекти за проектиране (поглед в бъдещето), основен ремонт и реконструкция на улици и общински пътища, както и за благоустройствени дейности в Русе и населените места от община Русе.
 
   В чл. 108 от Закона за бюджета се уточнява, че министърът на Регионалното развитие и благоустройството сключва с кметовете на общините споразумения, със срок на изпълнение и въвеждане в експлоатация на проектните предложения до 31 декември 2026 г.
Пълен списък на подадените проекти от кметовете и включени в проектобюджет 2024 започва от стр. 178 и може да бъде намерен тук:
 
   Както стана ясно между първо и второ четене на Бюджет 2024, този списък може да бъде допълван. С особено внимание ще следя активността и готовността на Община Русе.
Нашата група общински съветници ПП-ДБ има готовност да предложи важни и обществено значими проекти, стига да има чуваемост.
Тагове : медии ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha