Четвъртък, 9 Май 2024

Шест населени места от община Русе са с възстановено електрозахранване

Шест населени места от община Русе са с възстановено електрозахранване
Публикация   18:26     26 Ноемв, 2023 /     akcent.bg   /     402

Продължава активното премахване и обработка на паднали дървета и клони на територията на града

    Шест от деветте населени места в община Русе без ток - Хотанца, Ново село, Бъзън, Долно Абланово, Семерджиево и Ястребово, са с напълно възстановено електрозахранване. В Тетово това се очаква да се случи до края на деня, а  Бъзън  все още е с прекъснато водоподаване поради авария в съседното село Писанец. Екипите на електроразпределителното дружество продължават да работят по отстраняване на авариите в Просена и Николово, като и там очакванията са до края на деня захранването да бъде възстановено.

   В кварталите Образцов чифлик и ДЗС все още няма ток. В Долапите той е възстановен изцяло, а в Средна кула на определени места се очаква подаването на електрозахранване да бъде възстановено в следващите часове.

   Основните улици на територията на Русе и малките населени места са разчистени с наличната техника, както и входно-изходните точки. Работи се активно и по обработката на второстепенната пътна мрежа в града.

   Продължава активното премахване на паднали дървета и клони в Русе, като през следващите дни, освен наличният състав на ОП „Паркстрой“ и „Вектор“, се включват и допълнителни ресурси от два екипа на Доброволното формирование към Община Русе и още два от Регионалната дирекция по горите. След обработката на основните пътни артерии и площи около ведомства, детски ясли, градини и учебни заведения, ще се пристъпи поетапно и към разчистване на дървесна маса в кварталите.

   На територията на община Русе няма да бъде прекъсван учебния процес, като единствено в ПССГ „Ангел Кънчев“ в Образцов чифлик занятия няма да се провеждат през утрешния ден поради сериозна авария в електрозахранването.

   По последни данни пътищата Русе-Бяла и Русе-Силистра са отворени за движение.

   Прогнозата на Националния институт по хидрология и метеорология сочи, че валежите от запад на изток постепенно ще спират и в Североизточна България, където все още количествата ще са значителни, виелиците ще продължат и ще се образуват преспи. Според синоптиците през нощта облачността ще продължи да се разкъсва и намалява, ще е почти без валежи. Вятърът ще продължи да отслабва, като в понеделник ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България временно силен вятър от запад-северозапад.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още