ГКПП „Дунав мост“ при Русе работи без проблеми, но влаковете са спрени

ГКПП „Дунав мост“ при Русе работи без проблеми, но влаковете са спрени
Публикация   13:02     26 Ноемв, 2023 /     akcent.bg   /     825

По последни данни снегът в областта е около 30 см., като най-много е натрупало в Две могили

   Независимо от усложнената зимна обстановка в региона, граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост“ при Русе функционира без затруднения. Това стана ясно след проверка на място от заместник областния управител Георги Георгиев и експерти от администрацията. Трафикът през ГКПП-то е спокоен, като единствено в дясната лента на бул. „България“ в посока София има колона от спрели тежкотоварни автомобили, които изчакват, заради затворения път между Русе и Бяла. Към момента свободно се пропускат както леки коли, така и камиони на вход и изход на българо-румънската граница. По самото мостово съоръжение също няма проблеми с преминаването. Предприети са необходимите мерки за неговото почистване и опесъчаване.

   Същевременно пътищата към Бяла, Силистра и Разград остават затворени поне за момента.

   Временно е преустановено движението на влакове от и към гара Русе. Това се дължи на закъсали товарни композиции по някои от направленията, както и на проблеми с контактната мрежа, които са предизвикани от паднали дървета и обилния мокър сняг. Работи се по овладяване на обстановката.

  По последни данни снегът в областта е около 30 см., като най-много е натрупало в Две могили. Там снежната покривка е 42 см.

   В града снегът е около 15 – 20 см. Очаква се спиране на снеговалежа, но въпреки това в следобедните часове вятърът от север/северозапад ще се усили, а това е предпоставка за евентуални нови поражения по електропреносната мрежа. На места утре сутрин в областта температурата се очаква да спадне до -5 градуса.  

   В повечето от населените места в русенско продължават проблемите с електрозахранването, като в някои от общините то вече е почти напълно възстановено.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha