Времето в неделя: Червен код за валежи от сняг и бурен вятър в 4 области

Времето в неделя: Червен код за валежи от сняг и бурен вятър в 4 области
Публикация   07:36     26 Ноемв, 2023 /     akcent.bg   /     623

Оранжев код за бурен вятър и валежи от дъжд и сняг важи в 7 области от Северна и Източна България - Русе, Велико Търново, Търговище, Варна, Бургас, Ямбол и Сливен.

 
    Първият сняг се изсипа над Русе. Настъпването на истинската зима достигна региона.

     "Нашият регион е с червен код за обилен снеговалеж, който започва тази нощ.   Снегопочистващите фирми са в готовност за денонощно дежурство - 72 машини ще чистят територията на града и общинската пътна мрежа." Това написа във Facebook кметът на Русе Пенчо Милков. 

"Прогнозата е за до 10 см снежна покривка. Приоритетно се взимат мерки срещу заледяванията чрез осоляване на пътните участъци, спирките на градския транспорт, тротоарите и пешеходните зони на територията на общината.

   За по-голяма безопасност на пътя и намаляване на рисковете в очакваната тежка зимна обстановка е препоръчително да избягвате пътуванията, освен при наложителност", допълни Милков.

    Напълно затворени за движение са Проходът на Републиката и проходът "Шипка", съобщанат от Областната дирекция на МВР в Стара Загора за БТА. Причината е обилният снеговалеж, навявания и паднали дървета. 

   Тежка е ситуацията в град Шипка и село Шейново. На място е имало няколко закъсали автомобила, в това число линейка и пожарна. Насочена е тежка техника и към момента същите са изтеглени. 

Въвежда се временно ограничение на движението по Ришкия проход за тежкотоварни автомобили с маса над 12 тона. Изградени са контролно-пропускателни пунктове. Екипи на полицията са на място и следят за спазването на въведените ограничения.

   Пътят Варна-Добрич е затворен за движение на тежкотоварни автомобили, съобщиха от Областната дирекция на МВР в крайморския град.

   Снегонавявания има и в района на Провадия и Ветрино, допълват от полицията.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha