Четвъртък, 2 Май 2024

Бразилско шоу в Русе прати Левски напред за Купата на България

Бразилско шоу в Русе прати Левски напред за Купата на България
Публикация   08:04     23 Ноемв, 2023 /     akcent.bg   /     292

В последните секунди на първата част главният съдия Владимир Вълков отсъди спорна дузпа за нарушение на Георги Иванов срещу Рикардиньо

Отборът на Левски се класира за осминафиналите от турнира за Sesame Купа на България, след като постигна успех с 3:1 над Дунав Русе. Попаденията за гостите от София реализираха Рикардиньо (25, 45-дузпа) и Роналдо. Точен за "драконите" пък бе Георги Вълчев (29). 

  Първата интересна ситуация се откри пред вратата на домакините. В 6-ата минута Патрик-Габриел Галчев центрира от корнер на втора греда, където бе Роналдо, но бразилският нападател с глава от близка дистанция не успя да нацели вратата.

  Малко по-късно Илиян Стефанов се пребори за топката, която попадна в краката на Рикардиньо. Атакуващият футболист пусна пас към Роналдо, но отново опитът му бе твърде неточен.

    В 14-ата минута Дарлан стреля технично с левия крак от далечна дистанция, но право в ръцете на Даниел Николов. В 22-ата минута гостите получиха право да изпълнят пряк свободен удар на около 22 метра. Бразилският халф застана зад топката и я прати опасно покрай левия страничен стълб.

   Столичани поведоха в резултата след 25 минути игра. Келиан ван дер Каал изрита топката в половината на Дунав, където бранителят на Дунав Георги Вълчев не действа на ниво и позволи на Рикардиньо да му отнеме кълбото. Стрелецът на Левски навлезе мощно и с майсторски удар прекъсна головата си суша от над два месеца.

   В последните секунди на първата част главният съдия Владимир Вълков отсъди спорна дузпа за нарушение на Георги Иванов срещу Рикардиньо. Зад топката застана именно деветката на "сините", който с лекота матира младия страж на Дунав.

   В началото на второто полувреме "сините" останаха с човек по-малко. Калин Георгиев извърши нарушение срещу Илиян Стефанов, а при падането си атакуващият футболист удари с крак своя съперник. Това се оказа достатъчно за рефера да покаже директен червен картон на Илиян Стефанов. 

   До края на срещата футболистите на Левски контролираха ситуацията на терена в Русе и напълно заслужено се класираха за следващия етап на турнира за Купата на България.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha