Четвъртък, 18 Юли 2024

В ход са основните ремонти на още 4 русенски улици. Междувременно продължава ремонтът на ул. „Плиска“ със средства от държавата

В ход са основните ремонти на още 4 русенски улици.    Междувременно продължава ремонтът на ул. „Плиска“ със средства от държавата
Публикация   20 Ноемв, 2023   /     akcent.bg   /     395

Предстои откриване на строителни площадки на улиците „Д-р Петър Берон“, „Мария Луиза“, „Княжеска“, „Никола Й. Вапцаров“, „Тодор Икономов“ и „Рига“

   Продължават основните ремонти на ключови улици в Русе. В момента  дейности се извършват по ул. „Хан Крум“ /в участъка от ул. „Борисова“ до ул. „Проф. Асен Златаров“/, ул. „Проф. Асен Златаров“, ул. „Згориград“ и ул. „Ангел Кънчев“. Ремонтите се извършват с поетия дългосрочен инвестиционен кредит от Община Русе, решението за който бе прието от Общинския съвет в началото на годината.

   Днес стартира цялостното асфалтиране на ул. „Д-р Петър Берон“. В началото на миналата седмицата бяха съставени и подписани протоколи за откриване на строителна площадка и определяне на линия и ниво за строежи от техническата инфраструктура за ул. „Згориград“ и ул. „Ангел Кънчев“.

   Очаква се в началото на декември да започне ремонтът на улиците  „Д-р Петър Берон“, „Мария Луиза“, „Княжеска“, „Никола Й. Вапцаров“, „Тодор Икономов“ и „Рига“.

   Строителните дейности се извършват поетапно, за да не се възпрепятства движението по гореспоменатите участъци. Към проектите са включени дейности, свързани с ремонт на тротоарните настилки, като в някои участъци част от бордюрите ще бъдат запазени, а по-голямата част ще бъдат подменени с нови. Предвиден е монтаж на нови пътни ивици на местата, където има съществуващи зелени площи за разграничаването им от тротоарните площи.

   Приключи изпълнението на ул. „Бистрица“ и предстои въвеждането ѝ в експлоатация.

   Проектите за ул. „Княз Дондуков – Корсаков“ и  ул. „Алеи Възраждане“  са в процес на съгласуване с КАТ и РИОСВ. След издаване на доклад на оценка на съответствието на инвестиционните проекти /ОСИП/, разрешение за строеж и при подходящи метеорологични условия, строителните дейности ще могат да стартират. През следващата седмица същата процедура ще бъде започната и за ул. „Ниш“ и ул. „Вардар“.

   Продължава проектирането на улици бул. „Цар Фердинанд“, ул. „Муткурова“, ул. „Мостова“ и ул. „Войводова“.

   Междувременно продължава и поетапният ремонт на платната на ул. „Плиска“ със средства от държавата. Дейностите по обновяване на тротоарите приключиха.

Тагове : ремонти , улици ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha