Четвъртък, 30 Май 2024

Русенски полицаи задържаха трима, притежаващи и разпространяващи наркотични вещества

Русенски полицаи задържаха трима, притежаващи и разпространяващи наркотични вещества
Публикация   20:24     19 Ноемв, 2023 /     akcent.bg   /     494

На две от лицата е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок от 72 часа.

    На 16.11.2023г. в хода на проведената специализирана полицейска операция под надзора на Окръжна прокуратура – Русе, по линия противодействие разпространението на наркотични вещества от служители на сектор КП при Първо РУ – Русе, са проведени оперативно издирвателни и процесуално следствени действия  на територията на град Русе.

    В хода на операцията са задържани двама мъже на възраст 30 и 32 години и една жена на 25 години, в които са намерени наркотични вещества метамфетамин и марихуана. При извършените последващи претърсвания в жилищата на лицата са открити и иззети още наркотични вещества - кристал, марихуана, хапчета екстази, мобилни телефони, пособия за разтегляне и разфасоване на наркотиците, парична сума в размер на 1200 лева, 1бр. въздушен пистолет марка „Beretta px4 storm” и 1бр. газов пистолет марка „Ekol Magnum”. Общо иззетите наркотици са:

  1. Марихуана – около 25 грама;
  2. Метамфетамин – около 70 грама;
  3. Екстази – 1 таблетка.

   На две от лицата е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок от 72 часа. Предстои повдигане на обвинение за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha