Понеделник, 4 Декември 2023

Жълт и оранжев код за сняг, силен вятър и валежи

Жълт и оранжев код за сняг, силен вятър и валежи
Публикация   08:03     18 Ноемв, 2023 /     akcent.bg   /     408

Към обед днес в Русе се очаква да завали

   Студена и с валежи ще бъде тази събота. Преди обяд ще вали в Южна и Източна България, предимно от дъжд, по високите полета - от дъжд и сняг. След обяд сняг ще завали и в Североизточна България, а през нощта срещу неделя и в югоизточните райони. Със застудяването в нощните часове за кратко там ще се образува тънка снежна покривка. Минималните температури ще са между 1° и 6°, в София - около 1°. Максималните температури ще са 3°-8°, в София - около 3°. 

   Времето в Русе ще бъде днес облачно, към 11 часа се очаква да вали. Температурите ще бъдат между 6 и 8 градуса по Целзий, но заради вятъра ще се усещат с 3-4 градуса по- студено.

   Над планините ще преобладава облачно време с валежи главно от сняг. В масивите от Западна България и по старопланинското било ще се образува снежна покривка. Ще духа силен и бурен север-северозападен вятър и ще има условия за виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 ветра - около минус 8°.

   По Черноморието ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, значителни по южното крайбрежие. Ще е ветровито със силен и бурен вятър, който през нощта срещу неделя по северното Черноморие ще се усилва до ураганен. Максималните температури ще са 11°-13°. Температурата на морската вода е от 10° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, през нощта срещу неделя по северното крайбрежие вълнението ще се усили до 5-6 бала.

 


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още