Делян Пеевски ще се кандидатира за лидер на ДПС

Делян Пеевски ще се кандидатира за лидер на ДПС
Публикация   17 Ноемв, 2023   /     akcent.bg   /     460

   Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски ще участва в надпреварата за избор на председател на движението. Това потвърди самият той след заседание на Централния съвет на партията в петък.

   ДПС ще избере новия си председател на националната си конференция, насрочена за 24 февруари. До новия избор се стигна след като доскорошният председател Мустафа Карадайъ подаде оставка от председателския пост. С пост във Фейсбук Карадайъ написа, че е подал оставка, за да е ясно, че не е кандидат за председател за следващия мандат. Централното оперативно бюро веднага след оставката на Карадайъ реши почетният председател Ахмед Доган отново да поеме оперативното ръководство на партията до избора на нов председател през февруари.

   Централният съвет на ДПС се събра днес на заседание, за да насрочи датата на Националната конференция на партията. На съвета дойдоха членовете на широкото ръководство на партията. Сред тях са депутатите на ДПС, доскорошният кмет на Кърджали Хасан Азис, евродепутатът Илхан Кючюк, Сезгин Мехмед, Ахмед Ахмедов, който подаде оставка като зам.-председател на Централния съвет два дни след оставката на досегашния лидер на движението Мустафа Карадайъ. Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още