Петък, 18 Октомври 2024

Извънземни, киборги, нинджи и къртач влязоха в битка за Русе

Извънземни, киборги, нинджи и къртач влязоха в битка за Русе
Публикация   29 Юли, 2012   /     akcent.bg   /     576

 

В петъчната вечер лятната градина на хотел „Дунав плаза“ стана арена на атрактивни схватки във второто издание на „Битка за Русе“. 7 двубоя по ММА в различни категории имаха възможност да видят любителите на силните усещания и съвременните гладиаторски битки. Те се проведоха в специално изградената за целта клетка по специални правила, които да гарантират повече атракции за публиката. Най-любопитното от тях забраняваше схватките на земя да продължават повече от 20 секунди, след което бойците бяха принуждавани отново да се изправят и да продължат да търсят победата с удари или нови захвати. Между битките пък за настроението на зрителите се грижеше редящият скоростни рими рап певец Димчо, придружаван от танцуващи в ритъма на песните му атрактивни момичета. В първия двубой за вечерта в категория до 80 кг. един срещу друг се изправиха русенецът Пламен „Къртача“ Ангелов и Димитър „Нинджата“ Тодоров от София. Домакинският фактор обаче не бе достатъчно предимство за „Къртача“, който бе „заключен“ фатално през втория рунд и загуби. Следващата схватка отново завърши предсрочно. Румънецът Александру Иримия отказа русенеца Николай Димитров с ключ при 70-килограмовите. Подобен бе сценарият и при последвалата битка между столичанина Младен Илиев и Даниел Асафтей в същата категория, като отново представителят на северната ни съседка триумфира в края.

 Безспорен интерес у присъстващите привлече и сблъсъкът между софиянката Жаклин Иванова и Кристиана Станку от Румъния. Фатален за изхода на срещата се оказа удар в главата на българката, след който тя изпадна в нокдаун и въпреки, че се изправи и завърши първия рунд, още в началото на втория се отказа. В категория до 84 кг. бившият национален състезател по свободна борба Румен Благовестов имаше за съперник петричанина Слави Стоилов. След много кратко проучване русенецът успя да докопа противника и „заключи“ гилотина, с която взе категорична победа.

  Пищна заря прикова вниманието на всички присъстващи върху последните две срещи, които се очакваха с най-голям интерес. При 70-килограмовите Валентин „Извънземното“ Николов от Русе не остави никакви шансове на Бранко „Киборга“ Бабачев и стигна до успеха със задушаващ ключ. В категория до 66 кг. друг възпитаник на Валентин Симеонов – Ларсона Станислав Енчев нанесе единствената загуба на представител на северната ни съседка. Той надделя над Флорин Каталин Паун със съдийско решение.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha