Събота, 9 Декември 2023

Кметът на Сливо поле Валентин Атанасов се закле за трети пореден път в служба на жителите на общината

Кметът на Сливо поле Валентин Атанасов се закле за трети пореден път в служба на жителите на общината
Публикация   19:09     14 Ноемв, 2023 /     akcent.bg   /     345

Община Сливо поле е развит аграрен и промишлен център, а това е атестат за добрата работа на досегашното ръководство на Общината, заяви областният управител Данаил Ковачев

   Валентин Атанасов официално встъпи в длъжност и в следващите четири години ще бъде кмет на община Сливо поле за трети пореден път. Това стана по-рано днес по време на първото заседание на тамошния Общински съвет, което бе свикано от областния управител на Русе Данаил Ковачев. На тържествената сесия присъства и заместник областният управител Георги Георгиев. „Поздравявам Ви за решението да участвате активно в обществения живот, както и за подкрепата, която получихте на изборите! Отговорността пред Вас е огромна, бъдете здрави, мъдри и всеотдайни! Изпълнявайте предизборните си обещания и не забравяйте, че хората са Вашите работодатели и Вие носите отговорност за действията си пред тях.  „Убеден съм, че община Сливо поле ще продължи да бъде предпочитано място за живеене.  Според Ковачев изградената единна общност на територията на общината и това, че общината се е утвърдила не само като аграрен, но и промишлен център, е атестат за добрата работа на досегашното ръководство на Общината и общинските съветници.

    Общинският кмет, 17-те общински съветници и кметовете на населени места получиха удостоверенията за своя избор от председателя на Общинската избирателна комисия Огнян Кръстев.

   Новоизбраният кмет на община Сливо поле Валентин Атанасов получи символично ключа на общината от временно изпълняващия длъжността кмет Стефан Габровски. Припомняме, че Валентин Атанасов бе преизбран още на първи тур, като спечели подкрепа от над 54% от излезлите да упражнят правото си на вот. Разликата между него и останалия втори в надпреварата на местните избори беше повече от 35%. „Ако на предходните избори хората гласуваха за мен с надежда, сега хората от общината ми дадоха гласовете си с доверие – не само към мен, но и към екипа на Общинската администрация“, каза Атанасов и сподели, че днес е първият ден от новия му мандат, който е изпълнен с благодарност към неговите съграждани, които по категоричен начин са подкрепили програмата му за успешна община.

   Съгласно представените и обработени протоколи на всички секционни избирателни комисии стана ясно, че четири партии ще имат представители в местния парламент. Това са ГЕРБ, Движението за права и свободи, БСП за България и БЗНС. Над половината от местата в местния парламент са за ГЕРБ. От общо 17 места ГЕРБ получава 9, ДПС – 4, БСП за България и БЗНС по 2.

   След тайно гласуване по време на първото заседание на Общинския съвет, водено от най-възрастния общински съветник Красимир Симеонов, бе взето решение начело на местния парламент за втори пореден път да застане Илиян Иванов от ГЕРБ. Той също бе категоричен, че ще работи за по-доброто бъдеще на живеещите в Сливо поле.

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още