Димитър Славов се закле за трети път като кмет на Бяла, начело на местния парламент за трети пореден път застана Мариан Антонов от ГЕРБ.

Димитър Славов се закле за трети път като кмет на Бяла, начело на местния парламент за трети пореден път  застана Мариан Антонов от ГЕРБ.
Публикация   19:53     10 Ноемв, 2023 /     akcent.bg   /     966

Славов е и първият кмет в съвременната историята на града, който печели изборите за кмет за трети пореден мандат, като последните двата пъти това стана на първи тур.

     Първа учредителна сесия за мандат 2023-2027 г. проведе днес новоизбраният Общински съвет на община Бяла. Тържествената учредителна сесия беше открита от областния управител Данаил Ковачев и на нея присъства и неговият заместник Георги Георгиев.

    „Отсега нататък през следващите 4 години трябва да докажете на гласоподавателите, че във ваше лице са направили правилния избор. Затова е нужно да вложите всичките си умения и да работите неуморно и с отдаденост, с постоянство и старание за по-добър и качествен живот на жителите на община Бяла. Считам, че най-важното е да бъдете партньори помежду си, да работите в единство и в интереса на Вашите съграждани. 

   Общинският кмет, 17-те общински съветници и кметовете на населени места получиха удостоверенията за своя избор от председателя на Общинската избирателна комисия Антоанета Минкова. След полагането на клетвата, прозвучаха химнът на Република България и този на Европейския съюз.

   Новоизбраният кмет на община Бяла Димитър Славов получи символично ключа на общината от временно изпълняващия длъжността кмет Атанас Ангелов. Славов е и първият кмет в съвременната историята на града, който печели изборите за кмет за трети пореден мандат, като последните двата пъти това стана на първи тур.

   Съгласно представените и обработени протоколи на всички секционни избирателни комисии стана ясно, че четири партии ще имат представители в местния парламент. Това са ГЕРБ, Коалиция Алтернатива на гражданите, ДПС и БСП за България. Над половината от местата в местния парламент са за ГЕРБ. От общо 13 места ГЕРБ получава 9, Коалиция Алтернатива на гражданите 5, ДПС – 2, а БСП за България – 1.

След общинските съветници, тържествено се заклеха и кметовете на малките населени места в общината. Всички те са от ГЕРБ. Според новия стар кмет на община Бяла Димитър Славов заяви, че този резултат е очакван, предвид факта, че избирателите имат доверие на партията на Борисов и неговите представители.

   След тайно гласуване по време на първото заседание на Общинския съвет, водено от най-възрастния общински съветник Иванка Маринова, бе взето решение начело на местния парламент за трети пореден път да застане Мариан Антонов от ГЕРБ.

   Както кметът, така и председателят на Общинския съвет бяха категорични, че ще продължат да работят активно за развитието на общината. И двамата посочиха, че най-важното в управлението е екипната работа и ще продължат да бъдат един отбор. Предвижда се още реализирането на редица инициативи в рамките на нови европроекти, като фокусът ще бъде поставен върху подобряването на социалните услуги, транспортната свързаност и възможностите за реагиране в кризисни ситуации.

   Димитър Славов направи и кратка ретроспекция на постигнатото през предходния мандат и изказа благодарност на целия си екип, като подчерта съществената роля на секретаря на Общината Милена Пачелиева. Славов бе категоричен, че ще работи и за утвърждаването на Бяла като водеща туристическа дестинация.

   На първото заседание на Общинския съвет в Бяла присъстваха близо 300 жители на региона.

Тагове : Бяла , кмет , клетва ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha