Сряда, 21 Февруари 2024

Русенският университет изпрати тържествено студентите от Молдова, завършили успешно курс по български език

Русенският университет изпрати тържествено студентите от Молдова, завършили успешно курс по български език
Публикация   19:46     10 Ноемв, 2023 /     akcent.bg   /     531

   Днес, 10.11.2023г., в заседателната зала на ректората на Русенския университет „Ангел Кънчев“ студенти от Тараклийския държавен университет “Григорий Цамблак”, Молдова и техните преподаватели получиха сертификати за завършен курс български език и култура. Документите бяха връчени от заместник-ректора по интернационализация и комуникационна политика на русенското висше училище - доц. д-р Десислава Атанасова.

   За поредна година университетът приема младежи от район Тараклия, Молдова, населен предимно от бесарабски българи и провежда с тях лингвистична практика. В предходната седмица своя курс по български език в Русенския университет завършиха и 50 молдовски ученици от района.

   Освен лекциите, провеждани от преподаватели в катедрите „Български език, литература и изкуство“, част от които и съвместно с български студенти, програмата на курса включваше посещения на музеи и забележителности в Русе и Велико Търново .

   Доволни от преживяното и наученото, младежите споделиха, че с радост биха се завърнали в Русенския университет, а преподавателите им изказаха своите сърдечни благодарности за топлото посрещане и ползотворното провеждане на курса.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha