Четвъртък, 9 Май 2024

Гласувалите за ,,Продължаваме промяната - Демократична България,, са се разделили за балотажа в Русе

Гласувалите за ,,Продължаваме промяната - Демократична България,, са се разделили за балотажа в Русе
Публикация   11:41     06 Ноемв, 2023 /     akcent.bg   /     1186

    Гласувалите на първи тур за кандидата за кмет на Русе Рена Стефанова от "Продължаваме промяната - Демократична България" са се разделили за балотажа и 42% от тях са гласували за избрания кандидат на БСП Пенчо Милков, а 43% са дали вота си за номинирания от ГЕРБ Иван Иванов; 15% от тях са избрали да посочат, че не подкрепят никого. Това показват данните за профилите на избирателите на "Алфа рисърч".

  Както вече Акцент.БГ първи писа,  Пенчо Милков събира 63 % от гласовете, а за Иван Иванов са гласували 31.58 %.    15 % от тях са избрали да посочат, че не подкрепят никого. Това показват данните за профилите на избирателите на „Алфа Рисърч“, пише „Дневник“.

    Най-голяма подкрепа за Милков е дошла от привържениците на "Възраждане". 63% от хората, гласували за кандидата им Златан Златанов, са подкрепили на 5 ноември Милков, 15% от тях - Иванов. Привържениците на кандидата на Съюза на свободните демократи (ССД) Борислав Българинов са предпочели номинацията на ГЕРБ за кмет и 57% са гласували за Иванов.


   Хората с висше образование са гласували и за кандидата на БСП, и на ГЕРБ, като превес са гласувалите за Иван Иванов. Тези със средно образование са предпочели Пенчо Милков, а тези с основно или по-ниско са гласували и за двамата кандидати.

 

 

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha