Гришо с феноменална игра надигра световния № 6 и вече е на финал в Париж

Гришо с феноменална игра надигра световния № 6 и вече е на финал в Париж
Публикация   19:06     04 Ноемв, 2023 /     akcent.bg   /     502
    Григор Димитров продължава със страхотното си представяне на Мастърс-а в Париж и се класира за финала на надпреварата. Първата ракета на България стори това, след като елиминира световния номер 6 Стефанос Циципас на 1/2-финалите с 6:3, 6:7(1) и 7:6(3). В битката за титлата Гришо ще срещне победителя от двойката Новак Джокович – Андрей Рубльов.
 
   Григор бе безапелационен в първия сет Григор Димитров стартира по страхотен начин мача и успя да пробие съперника си още във втория гейм, за да поведе с 2:0. След това двамата тенисисти си размениха по един гейм за 3:1 в полза на Гришо. Димитров и Циципас продължиха да взимат своите сервис геймове и така се стигна до резултат 6:3 за българина, който затвори и частта. Цицпас успя да вземе втората част
 
    Вторият сет бе много оспорван като двамата тенисисти си размениха сервис геймове и резултатът стана 4:4. В деветия гейм Димитров бе много близо до пробив, който можеше да му донесе и крайния успех в мача, но Цицпас съумя да спечели своето подаване и да поведе с 5:4
 
    След това се стигна до нова размяна на геймове и така двубоят влезе в тайбрек. В него Циципас поведе с 1:0. След това гръкът направи два минипробива за 3:0. Циципас успя да вземе своите подавания и преднината му стана 5:0. Последваха нов минипробив за гръцкия тенисист и резултатът стана 6:0, преди Гришо да върне една точка за 6:1. В крайна сметка силите на българина не стигнаха за нищо повече и Циципас затвори частта с 7:6.
 
    Третият сет бе много оспорван Григор Димитров спечели подаването си на старта на третия сет, за да поведе с 1:0 гейма. Циципас успя да изравни и в третия гейм бе много близо до пробив, но след дълъг дюс българинът спечели подаването си за 2:1. Последва размяна на геймове и така се стигна до 4:4. Гришо спечели деветия гейм на нула за 5:4, след което Циципас си взе подаването за 5:5. Двамата тенисисти отново успяха да вземат геймовете, в които сервират и се стигна до нов тайбрек, който реши крайния изход на срещата.
 
    В него Григор Димитров показа здрави нерви и с резултат 7:3 затвори частта и по този начин спечели срещата.
 


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha