Ден за размисъл преди балотажа за кметове на общини в неделя. От полунощ до приключването на изборния ден в 20 часа на 5 ноември предизборната агитация е забранена.

   Не е разрешено и оповестяването на социологически проучвания и прогнози под каквато и да е форма. Местната власт има право да забрани продажбата на алкохол в общините. Изборният ден в неделя ще започне в 7.00 часа и ще продължи до 20.00 часа, а ако има желаещи да гласуват пред секцията, може да бъде удължен до 21.00 часа. При оповестяване на резултатите от проучвания за изхода от вота 24 часа преди изборния ден до неговото приключване глобата е от 2000 до 5000 лв. При повторно нарушение – от 5000 до 10 000 лв.

           Избирателите без лична карта могат да дадат заявление за удостоверение за гласуване

   Днес и утре избирателите, които нямат издадена лична карта или валидни документи, могат да подадат заявление за нова лична карта или удостоверение, с което да гласуват.

   Те трябва да отправят искането си до СДВР, Областна дирекция на МВР или районно управление до 17 ч в събота или до 19 ч в неделя. Издаването на нова лична карта за вече подалите заявление ще бъде ускорено или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат или повреден документ, или лична карта с изтекъл срок. Удостоверенията за гласуване се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.