Четвъртък, 9 Май 2024

Григор Димитров пречупи 11-ия в света и е на крачка от финал в Париж

Григор Димитров пречупи 11-ия в света и е на крачка от финал в Париж
Публикация   18:35     03 Ноемв, 2023 /     akcent.bg   /     478
   Най-успешният тенисист на България Григор Димитров постигна пореден голям успех на турнира от сериите Мастърс 1000 в Париж, побеждавайки 11-ия в света Хуберт Хуркач с 6-1, 4-6, 6-4 в мач от 1/4-финалите на надпреварата. Българинът се класира за полуфиналната фаза, където очаква победителя от двойката Стефанос Циципас - Карен Хачанов.
 
    Григор Димитров отстрани Хуберт Хуркач в Париж
 
   След като отстрани последователно Лоренцо Музети, Даниил Медведев и Александър Бублик, Гришо се справи в три сета и с Хуркач, за да запише четвърти успех над поляка в четири мача.
  
    Българинът изигра много силен първи сет, в който тотално доминираше. Във втората част обаче един брейкбол в най-неподходящия момент прати "излъга" Григор, който трябваше да играе и трети сет, за да стигне до победата.
 
    Гришо смаза поляка в първия сет
 
   Първият сет бе открит от Григор със сервис гейм на 15, а веднага след това българинът успя и да стигне до пробив на 15. В третия гейм Гришо спаси брейкбол и затвърди пробива, а в края на сета направи още един пробив, реализирайки и втория си брейкбол в първата част. Сетът бе затворен със сервис гейм на нула за 6-1. Хуркач спечели втората част с един брейкбол
 
    Втората част започна с безпогрешно представяне от сервиращите, като Хуркач взе гейм на нула и гейм на 15, а Григор записа два гейма на нула, за да се стигне до равенство 2-2 гейма. В петия гейм се стигна до равенство 40:40, но Хуркач успя да спечели подаването си. Димитров се пропука в най-неподходящия момент - при 4-5 той изостана с 15:40, а Хуркач го проби с едва втория си брейкбол в мача за 4-6. Повратният момент в мача
 
    В третия сет двамата тенисисти вървяха гейм за гейм до 3-3, когато Григор Димитров успя да пробие сервиса на съперника. Гришо поведе с 40:15 и още с първия си брейкбол направи пробив. До края българинът съхрани преднината си и затвори сета при 6-4. На полуфиналите Григор ще срещне Циципас или Хачанов, а при евентуален финал може да се изправи и срещу световния номер 1 Новак Джокович.

 


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha