Гришо отмъсти на Медведев в изключителен мач

Гришо отмъсти на Медведев в изключителен мач
Публикация   08:17     02 Ноемв, 2023 /     akcent.bg   /     581

Най-добрият ни тенисист пропиля 6 мачбола, но продължава напред в Париж

Григор Димитров най-сетне си отмъсти на Даниил Медведев! След три поредни поражения от руснака, най-добрият български тенисист спечели с 2:1 сета (6:3, 6:7/4/, 7:6/2/) и се класира за осминафиналите в Париж.

Двамата изиграха страхотен двубой, продължил близо 3 часа. Гришо пропиля 6 мачбола, преди все пак да извоюва едва трета си победа в десетте им срещи и първа от 2021 г. насам. 

В следващия кръг българинът ще играе с Александър Бублик (Казахстан), срещу когото също има негативен баланс - два успеха и 3

               Днес Григор стартира с три поредни гейма на сметката си и макар Медведев да върна пробива и да намали до 2:3, веднага последва нов брейк в полза на Димитров. До края на сета двамата задържаха подаванията си и така бившият №3 в света поведе след 6:3.
Снимка: Getty Images

   Медведев обаче успя да стабилизира представянето си във втория сет. Руснакът бе първият, който стигна до пробив и поведе с 5:2 гейма. В този момент в играта на българина настъпи нов подем и той стигна до изравняване за 5:5, като междувременно спаси и два последователни сетбола на свой сервис.

   Изравняването на резултата изнерви Медведев и той започна да опитва да наруши игровия ритъм на Григор. Руснакът изпълни сервис, докато Димитров още не бе заел позиция за посрещане, което доведе до освирквания от страна на публиката. Медведев каза на съдията на стола, че при тези условия няма да играе и седна на скамейката. Чак след успокояването на публиката и след разговор с Гришо руснакът се съгласи да продължи.

           В 12-ия гейм на втория сет се стигна до още четири сетбола, които Димитров отново отрази. При свое подаване той изоставаше с 0:40. Тогава обаче роденият в Хасково тенисист вкара няколко отлични сервиса, които му позволиха да се спаси и да форсира тайбрек.

    До 5:4 в полза на Медведев играта вървеше точка за точка, но удар от бекхенд на Димитров прати топката в мрежата. Това даде още два шанса на съперника му да затвори втория сет и при първия от тях той успя да го направи с минаващ удар по правата.

 
Снимка: Getty Images

Българинът пропусна две точки за пробив във втория гейм на третия сет, но в шестия стигна до още една възможност и този път успя да я реализира, за да поведе с 4:2 гейма.

   Най-драматичните моменти в мача обаче тепърва предстояха. Димитров поведе с 40:15 на свой сервис при 5:3 гейма в негова полза, но пропусна четири мачбола и допусна да бъде пробит. Особено болезнен за българина бе третият мачбол, в който той загуби най-дългото разиграване в мача - 47 удара.

   При 6:5 гейма българинът пропусна още два мачбола, този път на сервис на руснака. И тук обаче Димитров не беше сломен от завръщането на Медведев и след много убедително представяне успя да затвори срещата от седмия си мачбол със 7:2 точки.

 

Снимка: Getty Image

 

 


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha