Четвъртък, 2 Май 2024

Илън Мъск нарече изкуствения интелект заплаха за човечеството

Илън Мъск нарече изкуствения интелект заплаха за човечеството
Публикация   07:45     02 Ноемв, 2023 /     akcent.bg   /     562

Междувременно американският вицепрезидент Камала Харис настоя за по-голяма сигурност за потребителите

   Илън Мъск определи изкуствения интелект като една от най-големите заплахи за човечеството. Във Великобритания, на първата по рода си среща между държавите и бизнеса по темата, предприемачът коментира, че тези технологии създават нови рискове. 

   Мъск е сред лидерите, които по-рано настояха развитието на изкуствения интелект да се забави. След това обаче самият той съобщи, че създава стартъп в тази област. А за него работят инженери от компанията OpenAI, която създаде чатбота ChatGPT.

   Мисля, че това, към което наистина се стремим тук, е да създадем рамка, така че да има поне рефер, една трета страна, независим рефер, който да може да наблюдава какво правят водещите компании, свързани с изкуствения интелект, и да предупреждава, ако има притеснения.

Илън Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla и собственик на X

   Междувременно американският вицепрезидент Камала Харис настоя за по-голяма сигурност за потребителите.

   "За да дефинираме безопасността на изкуствения интелект, трябва да разгледаме спектъра от рискове, заплахите за човечеството като цяло и заплахите за отделните хора, общности, нашите институции и най-уязвимите групи. Трябва да управляваме всички тези опасности, за да се уверим, че изкуственият интелект е наистина безопасен", каза тя.

   Отвъд Океана - американският Конгрес вече няколко пъти изслуша мениджъри и създатели на компании, които разработват продукти,   свързани с изкуствен интелект, включително лидерите на Microsoft и OpenAI. 

   Сенатът провежда и форуми за влиянието на изкуствения интелект, включително върху предстоящите избори за президент в САЩ. 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha