ОДМВР-Русе ще съдейства на гражданит без валиден документ да упражнят правото си на глас в деня на изборите

ОДМВР-Русе ще съдейства на гражданит без валиден документ да упражнят правото си на глас в деня на изборите
Публикация   07:21     28 Окт, 2023 /     akcent.bg   /     793

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

    Напомняме, че в сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР - Русе е създадена организация звената в Русе и във всички РУ в областта /Бяла, Две могили, Ветово, Сливо поле/ да работят извънредно, за да могат гражданите, които не притежават валидни документи - лична карта или личен /зелен/ паспорт, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да упражнят правото си на вот. Служителите на сектора ще издават удостоверения и ще връчват документи.
 
      Работното време
на 28.10.2023 г. - от 08.30 ч. до 17.30 ч.
на 29.10.2023 г. - от 08.30 ч. до 19.30 ч.
 
     За да бъде издадено удостоверение е необходимо:
 
    Гражданите лично да подадат искане в сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Русе, звеното в административния център в бл. 4 в жк "Дружба 3" в Русе или съответното звено на сектор БДС при Районно управление на МВР в областта. /на 28.10.2023 г. от 08.30ч. до 17.00ч. и на 29.10.2023г. от 08.30ч. до 19.00ч./
 
    Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас за изборите за общински съветници и кметове, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.
   В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ или звено „БДС“ на ОДМВР, независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.
  
     Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден - 29 октомври 2023 г.
/При втори тур на изборите ще бъдат издавани нови удостоверения/
  
    Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha