Понеделник, 29 Април 2024

Д-р Теодор Оджаков: Първа задача ще е да се увеличи бюджета на общината за програма Ин витро

Д-р Теодор Оджаков: Първа задача ще е да се увеличи бюджета на общината за програма Ин витро
Публикация   15:42     24 Окт, 2023 /     akcent.bg   /     432

    Д-р Теодор Оджаков е роден 1963 г. в Русе. Завършил е средно образование в гимназия “Христо Ботев” в град Русе.  Завършил е “Медицина” в медицинския университет във Варна. Има придобита специалност “Образна диагностика” в медицинския университет в София. С над 25 години стаж по специалността. През 2005 г. е бил кандидат за народен представител от СДС. В периода 2005-2009 е общински председател на СДС. В мандат 2007-2011 е общински съветник от СДС. Председател е на комисиите по здравеопазване и етичната комисия. Женен, с едно дете - потомствен лекар.

Можете да подкрепите д-р Оджаков с номер 25 в бюлетината за общински съветници и преференциален номер 106.

    - Каква е Вашата мотивация да бъдете част от общинския съвет и как виждате ролята си там?

- За мен е персонален ангажимент да претендирам за красотата и удобството в нашия град и да провокирам русенските граждани да защитават интересите си. От дистанцията на времето виждам промените, които претърпя град Русе и за съжаление много от тях, не са в полза на града.

     - Какви са Вашите основни приоритети и цели, ако бъдете избран за общински съветник?

 - Като човек, работил над 25 години в системата на здравеопазването, очевидно там виждам мястото, където мога да споделя моя опит придобит във времето. Приоритет е не само достъпното здравеопазване, но и повишаване на неговото качество.

    - Какви специфични проблеми или предизвикателства в общината смятате, че могат да бъдат решени с Вашата помощ?

 - Аз съм един от инициаторите за създаване на „Ин витро“ програмата на община Русе. Предвид  острия демогравски проблем, бих доразвил програмата и разширил кръга на засегнатите семейни двойки. Естествено първа задача ще е да се увеличи бюджета на общината за програмата. Много скоро проблем за общината ще бъде педиатричната помощ и липсата на специалисти в тази област.

    - Можете ли да споделите конкретни идеи, свързани със здравеопазването! Какви конкретни инициативи или програми бихте подкрепили или предложили, свързани със здравеопазването?

 - Бих съдействал за подобряване комуникацията между различните здравни заведения в общината и избягване на инвестиции в една и съща апаратура, което  води до търсене на помощ в градове извън Русе, за своите специфични проблеми.

    - Защо решихте да подкрепите кандидата за кмет Станимир Станчев и кои качества или идеи Ви убедиха в неговата способност да ръководи общината?

 - На фона на кандидатурите за кмет на община Русе, с техните корпоративни интереси, безпринципни взаимодействия и откровени лични амбиции изпъква кандидатурата на г-н Станчев, като гражданин с позиция, доказал се в годините. Честен, принципен човек с изграден бизнес и семейство, който „гори“ с проблемите на град Русе.

     - Какви са Вашите планове за взаимодействие с гражданите и как ще се ангажирате с техните нужди и предложения?

 - Лично поемам ангажимента за отваряна на приемна за русенските граждани, където ежеседмично да споделят проблемите, които имат и идеите за тяхното решаване.

                                                                                                                 Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha