Понеделник, 29 Април 2024

Станислав Бонев: Младите хора могат да са активен партньор на Общината за развитието на Русе

Станислав Бонев: Младите хора могат да са активен партньор на Общината за развитието на Русе
Публикация   08:00     23 Окт, 2023 /     akcent.bg   /     431

Имам енергията да работя за града си, казва кандидатът за общински съветник от листата на ГЕРБ

  Станислав Бонев е на 32 г. Завършил е „Информационни и комуникационни технологии“ в РУ „Ангел Кънчев“ и е магистър по „Защита на населението и критичната инфраструктура“ във Военна академия „Георги С. Раковски“. Работи в областта на трудовото посредничество, като развива собствена лицензирана фирма. Също така е и земеделски производител. Кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ. Станислав Бонев може да подкрепите с номер 7 в бюлетината, преференция 113.  

     -    Какво мотивира един млад човек да се занимава с политика? Защо ГЕРБ?

  • Решението да се занимавам с политика идва от редица фактори. Първо, винаги съм бил съпричастен към обществени въпроси и проблеми. Също така виждам политиката като инструмент за промяна и решаване на тези проблеми. Виждам възможност да повлияя на промените, които искам да видя в обществото и да се боря за тях. Също така искам да видя подобрение в образованието и възможностите за младите хора. Защо ГЕРБ? – ГЕРБ е проевропейска партия, която се асоциира със сигурност, спокойствие и стабилност, както и с реформи, които са насочени към подобряване на икономическото състояние на страната.

         -   Вие сте направил избор да останете в Русе – какви са Вашите идеи в областта на младежките политики?

  • Надявам се, че Русе ще стане пример за град, в който младите хора имат възможности и вдъхновение за развитие. Към момента това не е така. Малцина сме тези, които не гледаме към чужбина или към столицата. Младежките политики трябва да увличат, да бъдат иновативни и подходящи за днешните предизвикателства и ние сме готови да работим усилено за това.

      -   По какъв начин Община Русе би могла да насърчи младите хора в тяхното развитие и да ги задържи тук?

  • Един от начините е чрез създаване на общинска програма за креативни младежки проекти. В управленската програма на кандидата ни за кмет г-н Иван Иванов е записано, че ще има достъпен портал за ежемесечни срещи с младите хора, от които, сигурен съм, ще излизат добри идеи за развитието на града ни.

       -    Как може да се помогне на младите предприемачи?

  • Сътрудничеството на Общината с общността на младите предприемчиви хора е от ключово значение. Трябва да създадем платформа за диалог, където предприемачите могат да споделят своите идеи и предложения. Не откриваме топлата вода, това се случва на много места по света и е механизъм за борба с обезлюдяването. Когато се подпомагат новаторските идеи на младите хора, т.е срещат подкрепа, те ще са активен партньор на Общината за развитието на града.

         -    Споменахте Иван Иванов, защо именно той трябва да е кмет на Русе?

  • Иван Иванов се е доказал като успешен лидер и управленец, чрез множеството ръководни позиции, които е заемал през годините. Под негово ръководство Русе ще е процъфтяващ град с модерна визия и привлекателен за младите хора. Генерал Иванов е личност, която държи на своите принципи и ще работи усърдно за община Русе. Убеден съм, че ще въведе ред в градската среда и ще реши много проблеми на града в спешен порядък.

        -    Имате и пълна листа от 51 кандидати за общински съветници…

  • Гордея се, че съм част от този екип. Това са доказани личности, успели русенци, всеки във своята област, които заслужават доверие. Водач на листата е Алисе Муртезова, която русенци познават като административен директор на болница „Медика“ и като човек, ангажиран с множество обществени каузи.  

         -    Г-н Бонев, в заключение – защо русенци да ви подкрепят?

  • Защото имам енергията да работя за града си. Ще продължа да се боря за един по-красив, чист и подреден Русе. Вярвам, че всеки човек трябва да даде своя принос за родното си място, аз съм готов да го направя.

                                                                                                                 Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha