Русенци сред учредителите на партията на Радостин Василев ПП Морал- единство- чест МЕЧ

Русенци сред учредителите на партията на Радостин Василев ПП Морал- единство- чест МЕЧ
Публикация   16:53     22 Окт, 2023 /     akcent.bg   /     560

583 души от страната участваха в конгреса на новата партия

   С  583 души независимият народен представител и кандидат за кмет на София Радостин Василев учреди своята политическа партия МЕЧ - "Морал-Единство-Чест". Официалното събитие се проведе днес в зала 3 на Националния дворец на културата (НДК).

    Около 10-на са русенци, участвали в учредителния конгрес, потвърди един от тях. Предстои изграждане на местни структури, включително и в Русе. Сред тях са и наши съграждани, които имат политически опит в местния парламент и в партийни структури.

   Припомняме, че Василев бе депутат от коалицията ПП/ДБ, но след разпространението от него записи на националното заседание на "Продължаваме промяната", той напусна партията и стана независим депутат.

   Малко преди конгресът по учредяването на партията да бъде закрит за журналисти, Василев обясни, че МЕЧ ще бъде първата истинска пробългарска организация в най-новата история на България. Политическото движение няма да бъде васално на никакви посолства и на първо място ще бъдат поставени само интересите на българския народ.

   Радостин Василев добави още, че проектът ще бъде центристки, с много силно застъпена социална политика, но ще има и сериозна подкрепа за бизнеса. България в момента е толкова счупена, че се налага да бъде преустроена из основи. Със сигурност, за да изградим нещо истинско, трябва да има справедливост и възмездие. Затова, ще обявим безкомпромисна и пълномащабна война срещу политическата мафия и грабителите на държавата, подчерта той. Коалиция с ГЕРБ, Пеевски и задкулисието е невъзможна, по думите му.

   МЕЧ ще бъде изградена от нови и неопетнени лица, които не са участвали в политическия процес досега - честни, смели и почтени хора от народа. Партията ще бъде модернизиран проорбански проект, а името на партията отговаря напълно на характера на политиката, която ще водим срещу мафията, каза още Радостин Василев.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още