Четвъртък, 9 Май 2024

Рена Стефанова - кандидат за кмет на Русе от Коалиция ,,Продължаваме промяната-Демократична България"

Рена Стефанова - кандидат за кмет на Русе от Коалиция ,,Продължаваме промяната-Демократична България
Публикация   09:12     22 Окт, 2023 /     akcent.bg   /     329

 Не мисля да изоставям професията си на адвокат, защото адвокат се става, за да се защитават чужди интереси. Да станеш кмет на община е почти същото, но от друга позиция и на повече хора.

   Смятам, че дългогодишната ми практика в широк правен спектър ще ми бъде полезна да се справя по-бързо с това, което в момента е общината.

  Рена Стефанова отговаря на въпроси на гражданите, зададени до нея чрез водещата Мая Костаднова на предаването "Говори сега" на БНТ. Те бяха насочени към пусковия срок на фериботната линия Русе- Гюргево, магистралата Русе- Велико Търново... Стефанова заяви, че вече се правят конкретни стъпки по изграждането на участъка Русе- Бяла.

    Като кмет ще търси инвеститори, които ще предлагат производства с висока принадена стойност.

  Въздухът- няма да се допускат замърсяващи производства, а за съществуващите ще има строг контрол и мониторинг. Относно миризмите- трябва да се въведат норми, иначе няма как да се контролират.

  За Русе е базисно важно да влезем в Шенген. Според кандидатът за кмет на Коалицията ПП-ДБ фактът, че управлението на системата за преминаване в Румъния се осъщствява от частна фирма, е опасен за националната сигурност. Въпреки отпуснатите над 8 млн. лева за изграждане на паркинг, където сега ще е общински, по неясно защо бърза процедура е изграден и пуснат частния за период от 30 години. За скромна сума на фона на приходите в момента, каза още Стефанова.

      Пропускателният режим и контрол трябва да се отъществяват от общината или от държавата.

     Не на последно място е комплектоване на общинската администрация и ревизия на управлението на общината 20 години назад.

     Рена Стефанова ще предложи управление, различно от досегашното непрозрачно, което води до замиране на града.

Тагове : Рена , БНТ ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още