Четвъртък, 9 Май 2024

Кандидатът за кмет Станимир Станчев се срещна с читалищното настоятелство на "Васил Левски"

Кандидатът за кмет Станимир Станчев се срещна с читалищното настоятелство на
Публикация   12:44     19 Окт, 2023 /     akcent.bg   /     347

    Кандидатът за кмет и водач на листата от СДС Станимир Станчев се срещна с ръководството на читалище “Васил Левски” на улица “Ибър”. Срещата имаше за цел да бъдат обсъдени някои от основните проблеми и нужди на институцията, както и на хората от квартала.

    Един от основните проблеми, изтъкнати от хората, бе липсата на детска площадка в квартала. Като отговор Станимир Станчев посочи, че изграждането на детската площадка изисква необходимо оперативно време за проектиране и предвиждане в бюджета. Обеща да подкрепи и внесе искането за създаване на детска площадка в района без значение как ще се развият изборите.

   Също така, жителите от района изразиха загриженост относно поддръжката на тревните площи и чистотата в тях, като посочиха, че има терени на частни собственици, в които има змии и гущери. Кандидатът за кмет подчерта необходимостта от предписания, които да задължат собствениците на тревни площи да ги поддържат и почистват.

   Относно проблемите с преливащите контейнери, Станимир Станчев заяви, че предстои да се изготви нова обществена поръчка, в която трябва да се увеличи броя на съдовете и да се подобри график за тяхното обслужване Подчерта, че от неговата партия ще настояват поръчката да бъде прозрачна и ще обслужи единствено интереса на русенци. Наред с това той и екипът му имат идея за поетапно пилотно инсталиране на подземни контейнери.

   Срещата обхвана и инфраструктурните проблеми, като хората изтъкнаха нуждата от подновяване на пешеходни пътеки и премахването на излишни табели с надписи, като Станимир Станчев обеща ангажимент за решаване на тези въпроси.

   Относно читалището “Васил Левски” бе изразена необходимостта от ремонт и саниране на сградата, както и подобряване на условията за читателите, включително климатизация и привлекателни обществени пространства.

   „Всяко нещо, което сме казали аз и моята група, се случи. Градът 4 години е в застой. Липсва контрол. Един кмет трябва да си изчисти града, да го подреди и да вдъхне сигурност, за да продължи спокойно работа и по другите належащи проблеми и да има доверието на хората. Искаме да се сравняваме с водещи градове. Искаме  русенци да останат тук, нашите деца да е развиват тук, русенската икономика да се управлява и парите на русенци да останат тук.  Искам след 4 години да вървя по улиците с високо вдигната глава и да не се срамувам,“ категоричен бе Станимир Станчев.

   Срещата приключи с ангажимента на кандидата за кмет да включи гореспоменатите проблеми и предложения в своя програма за бъдещото управление на квартала, като се стреми към удовлетворяване на нуждите и подобряване на качеството на живот в общността.

                                                                                                 Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още