Ученици от детското полицейско управление в Сливо поле гостуваха днес на пожарникарите

Ученици от детското полицейско управление в Сливо поле гостуваха днес на пожарникарите
Публикация   18:44     18 Окт, 2023 /     akcent.bg   /     492
   Учениците от IV-a клас от СУ „ Св. Паисий Хилендарски" в гр. Сливо, които се обучават по програмата „Детско полицейско управление", днес гостуваха на огнеборците от районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в града. Там заедно с  инспектор детска педагогическа стая Бисерка Донева и полицейски инспектор Сашо Иванов от Районно управление - Сливо поле, учениците присъстваха на урок на тема „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“, който е част от утвърдения годишен план от програмата на ДПУ.
 
    Началникът на РСПБЗН - Сливо поле главен инспектор Иван Иванов и неговите колеги запознаха децата с интересната си, но и много трудна професия, като им припомниха колко е важно да спазват правилата за безопасно поведение - когато са у дома, когато играят навън или са в училище. Пожарникарите разказаха на учениците и за основните правила за действие при извънредни ситуации, пожари, бедствия и т.н.
    Разбира се най-интересната част за децата бе демонстрацията с пожарен автомобил и запознаването им отблизо със специализираната техника и оборудване на огнеборците. Всяко от децата, по един или друг начин, имаше възможността да влезе в ролята на пожарникар.
На раздяла в края на урока младите полицаи и служителите на пожарната си пожелаха отново да се срещат, но все по такива хубави поводи.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още