Кандидатът за кмет от СДС Станимир Станчев се среща с жители на Здравец-Изток

Кандидатът за кмет от СДС Станимир Станчев се среща с жители на Здравец-Изток
Публикация   09:15     18 Окт, 2023 /     akcent.bg   /     327

     Среща на Станимир Станчев – кандидат за кмет на община Русе, кандидат общински съветници и жителите на русенския квартал „Здравец – Изток“. От разговора с жителите стана ясно, че сред най-големите проблеми в района са занемарени междублокови пространства, липсата на достатъчно пейки и множеството безпризорни кучета.

    В последните години жителите на квартал „Здравец-Изток“ се сблъскват с редица проблеми, които изискват спешни решения от страна на общинското ръководство, но никой не обръща внимание на техните нужди. Някои посочиха, че многократно са подавали и сигнали, но за съжаление това не е довело до действия.

   Един от основните проблеми, изтъкнати по време на срещата, е обезлюдяването на Русе, като жителите изразиха загриженост за липсата на хора по улиците вечер и посочиха необходимостта от мерки, които да насърчат хората да остана в града, както и да се осигури повече сигурност.

   Жителите коментираха, че кварталът е мръсен, а междублоковите пространства са занемарени и дори на места страшни. Те споделиха, че има нужда от повече пейки, както и обособяване на подходящи места за разходка на домашни любимци. Бездомните кучета, които влизат в детските площадки и пясъчниците, представляват проблем, който изисква сериозно внимание и решение.

   Хората обърнаха внимание и върху състоянието на шахтите, които се нуждаят от устойчиви решения за ремонт и осигуряване на безопасност в района.

   Голяма част от участниците в срещата изразиха недоволство от липсата на конкретни действия и от хора в управлението, които да демонстрират реална ангажираност и ефективна работа в обществото. Те изразиха ясно искане за кмет, който да предложи практични и реализуеми решения, вместо празни обещания.

   Станимир Станчев коментира проблемите и изложи своите планове. Той припомни, че е създаден Фонд "Граждански инициативи", насочен към подпомагане облагородяването на междублоковите пространства. Въпреки това досега реализацията на проекти и усилията за подобрение са се забавили и са изправени пред предизвикателства, свързани с управлението на средствата, като допълни, че всичко е само на хартия.

   Срещите на кандидата за кмет и кандидатите за общински съветници с жители на кварталите са важна стъпка към изграждането на взаимно разбирателство. Следващата стъпка е активно сътрудничество и изграждане на партньорство, за да се осигури подобрение на квартала и града като цяло. Необходимо е да се работи за изпълнение на конкретни и реализуеми проекти, които да подобрят качеството на живот на всички жители.

                                                                                        Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още